Många mår dåligt på jobbet, men en specifik del av världen sticker ut – där lider en majoritet av arbetarna av ångest och depression.
Här mår 4 av 5 dåligt på jobbet
Mest läst i kategorin
Enligt en ny rapport från försäkringsexperten Aon och hälsoteknikbolaget TELUS Health finns det en specifik del av världen där många mår dåligt på jobbet: Asien.
För anställda där är arbetet en påfrestning för den psykiska hälsan och 85 procent av arbetstagarna löper en måttlig till hög risk att utveckla psykiska problem.
Olika faktorer påverkar
Undersökningen genomfördes i november 2022 bland 13 000 arbetare på tolv olika platser i Asien. Resultatet visar att läget förvärrats på bara ett år – över hälften svarade att de blivit mer känsliga för stress i jämförelse med år 2021.
Ekonomisk press, ökade levnadskostnader, klimatförändringar och ett oroligt geopolitiskt läge påverkar, skriver CNBC.
Ångest och depression på jobbet
Var tredje person i Asien saknar en ekonomisk buffert, och det finns en stor oro för den privata ekonomin. Det påverkar i sin tur hur de mår på arbetet.
Många lider av ångest och depression, och problemet finns inom flera branscher, både bland chefer och anställda – över hela Asien.
I Sydkorea, Malaysia och Japan är läget som värst.
Måste våga prata om mental ohälsa
Enligt rapporten anser 45 procent av respondenterna att deras mentala hälsa påverkar produktiviteten på arbetsplatsen.
Det påverkar i första handen individen, men kan även bli kostsamt för företaget.
“Att stödja anställdas välbefinnande är nödvändigt för att organisationer ska kunna upprätthålla höga nivåer av engagemang och produktivitet”, säger Tim Dwyer på Aon Health.
Läs även:
Tre tecken på att du behöver byta jobb
De anställda mår sämre – det förstår inte cheferna
Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.
Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.