Vad passar bättre efter en tuff arbetsvecka än ett glas rött till köttbiten? Här är tre rödviner med mycket kropp för pengarna till helgens middagar.
Veckans röda: Bjussiga rödviner som smakar mer
Mest läst i kategorin
Mezzacorona Pinot Nero
Italien, 2020. Art.nr: 5411, 99 kronor.
Här har ni en ny favorit-pinot att lägga till listan som både Amelia och Svenska Dagbladet vurmar lite extra för. Ett härligt kryddigt vin med smak av körsbär, färska örter och kanel som passar fint till både pasta och grillat. Kort sagt en italienare att lägga på minnet!
Casal Mor Baga
Portugal, 2020. Art.nr: 2224, 100 kr.
“Pangvin från Portugal” är Amelias benämning på det här bäriga rödvinet som smakar bra till långkok på fläsk-, lamm- eller nötkött. Druvsorten heter baga och går även under benämningen ”Drottningen av Bairrada” efter den portugisiska orten med samma namn. Ett rödvin som säger mer än prislappen på hundra kronor och lämnar en kryddig eftersmak.
Copertino Rosso Riserva
Apulien, Italien, 2012. Art.nr: 2077, 89 kronor.
Den som inte vill försaka den lilla ostbiten till helgen bör inte missa det här mogna rödvinet från Apulien, Italien. Ett moget vin med potential som en klassiker, enligt Svenska Dagbladets vinexpert, Mikael Mölstad. Det är även örtigt och fruktigt rödvin med lantlig smak, vilket bär upp mer robusta rätter som stek eller gryta på lamm och fläsk.
Läs även: Guide till Åres backrestauranger
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.