Veckans rätt: Lyxig gösfilé med savoykål, shimejisvamp och gremolatasmör
Mest läst i kategorin
Dagens PS har bjudit in matentreprenören Patrik Brunell på Swedish Culinaire Food till veckans rätt. Inför den här helgen bjuder Patrik på en lyxig och snabb gösfilé, tillsammans med savoykål, broccoli och shimejisvamp. Kronan på verket? Ett smarrigt gremolata smör.
I vanlig ordning tipsar vi också om något gott i vinglaset. Den här veckan föreslår Patrik en Alvarinho Contacto från Portugal med frisk och fruktig smak. För dig som vill fira in helgen med bubblor är Louis Bouillot Cremant de Bourgone Brut ett utmärkt alternativ.
Stekt gösfilé med savoykål, broccoli, shimejisvamp & gremolata smör
Recept för fyra personer
Ingredienser:
800 gram gösfilé
1 knippe broccoli
1 förpackning med vit shimejisvamp
1 savoykålshuvud
8 – 10 stycken potatisar
1 förpackning BUTTER Gremolata
Olivolja och smör till stekning
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1.Börja med att byxa gösfilén utifall att det fortfarande finns ryggben kvar i mitten på filéerna. Med “byxa” menas att man skär bort dem små ryggbenen i mitten på filéerna.
2. Skölj och skär alla grönsaker i mindre bitar.
3. Stek sedan grönsakerna tillsammans med svampen i smör och lite olivolja under cirka 10- 15 minuter,
Tips! Tänk på att behålla lite tuggmotstånd i grönsaker och svamp. Håll koll på stektiden.
4. Salta och peppra fisken på bägge sidor och stek sedan i smör och olivolja 5 minuter på varje sida.
5. Tillsätt en skiva BUTTER med gremolata i stekpannan på låg värme, så att fisken får en extra touch av syran från citronen och vitlöken i smöret.
6. Servera fisken med grönsakerna och kokt potatis om så önskas. Avsluta med att lägga en stor skiva BUTTER gremolata över anrättningen så att smöret smälter.
7. Servera med en citronklyfta och färska örter.
En snabblagad, fantastiskt god och lyxig helgrätt. Bon apetit!
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.