Dagens PS har tidigare uppmärksammat världens 207 bästa matkrogar, där Sverige har tre restauranger med på listan. Vi har även berättat om de 50 bästa barerna på klotet.
Hans New York-krog glittrar
Mest läst i kategorin
Men nu handlar det om den svenskägda restaurangen Aska som öppnade i somras i den amerikanska metropolen New York efter att ha varit stängd i över två år.
Finkrogen har “sensationellt”, skriver Di Weekend, alltså fått två stjärnor i Michelin-guiden. Det är mycket ovanligt att restauranger som debuterar i guiden får så högt betyg, framgår det.
Det är kocken Fredrik Berselius som står bakom Aska, som nyöppnat i stadsdelen Brooklyn i New York.
Även en annan svensk New York-krog, Aquavit, har sedan tidigare två Michelin-stjärnor och en annan hyllad svenskkrog i metropolen är, icke att förglömma, Thomas Kellers restaurang Per Se, som “behåller maxbetyget tre stjärnor”, framhåller Di Weekend.
MISSA INTE: “Världens billigaste Michelinkrogar” >
LÄS ÄVEN: “Här får du Michelin-mat för under 20-lappen” >
URSPRUNGSKÄLLAN: “Aska fick två stjärnor direkt” >
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.