Dagens PS

Stekiga ställen – här serveras det bästa köttet

Köttsugen? Då bär du besöka dessa steakhouses.
Köttsugen? Då bör du besöka dessa steakhus. (Foto: Pixabay)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 11 sep. 2024Publicerad: 13 sep. 2024

Vill du ha köttet well done? Det lär du inte få på de köttrestauranger som Guide Michelin listat. Det vattnas i munnen på köttälskare som nu kan sätta tänderna i de möraste biffarna på marknaden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kött, men inte vilket kött som helst, serveras på en rad toppkrogar världen över. Dock inte var som helst.

Michelin har kontrollerat att köttrestaurangerna håller högsta kvalitet och här kommer några av dem som får grönt ljus.

Bästa köttet enligt Michelin

USA kvalar givetvis in direkt på listan eftersom landet har värderat sina steakhouses högt sedan slutet på 1800-talet.

I New York grillas köttet på en öppen grill på restaurang Cote – som är en blandning av ett amerikanskt steakhouse och en Korean barbecue – ett koncept som nu har spridit sig på många håll i landet.

Gillar du wayu och är i New York – bege dig till Cote.
Befinner du dig New York och vill ha en köttbit – bege dig till Cote. (Foto: Cote)
ANNONS

Senaste nytt

Wagyu för hela slanten

För den amerikanske köttfantasten som längtar efter japanskt Wagyu-kött, men inte vill ta sig hela vägen till Japan kan istället styra kosan till Niku Steakhouse i San Francisco.

Här är det både kol- och vedeldat som gäller – tillsammans med en rad exklusiva viner – som smälter samman perfekt med den rikliga marmoreringen.

ANNONS

USA visst, men även Asien har några ess i kockärmen.

Hongkong levererar

Den som befinner sig i Hongkong bör snabbt bege sig till Beefbar. Konceptet finns på många andra håll i världen men det är enbart Hongkong-restaurangen som har lyckats med bedriften att kamma hem en Michelin-stjärna.

Här serveras de bästa biffbitarna på marknaden från länder som Australien, USA, Korea och Japan, enligt Robb Report.

Kött med lökringar

Michelin har även strött sin stjärnglans över Cut by Wolfgang Puck i Singapore. Här tas köttet till nästa nivå, där arvsraser som Red Poll och Longhorn hamnar på tallriken.

Det gör även de berömda krispiga lökringarna.

Så glöm den enkla krogbiffen, satsa istället lite mer tid och pengar på att hitta ett ställe som brinner för den bästa steken.

Läs även:

ANNONS

Maskulina köttätare tar stryk. Dagens PS

Experten:”Inte bra att sluta med kött”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS