Sajten Condé Nast Traveler, som är ett lyxigt livsstilsmagasin, presenterar den enorma listan över kulinariska matkrogar och menyer land för land, världen runt och som alltså får epitet bäst i klassen.
Topplista: Världens 207 bästa matkrogar
Mest läst i kategorin
Ett nätverk av matskribenter, kockar och andra experter står som referenser bakom betygsättningen, vilket ger tyngd åt rankningen.
Sverige har tre restauranger med på den prestigefyllda listan: Fäviken, Järpen, där frukosten bestående av hjortronkompott, färsk mesost och svartvinbärssaft beskrivs i artikeln som “oförskämt god”.
Matkrogen Ekstedt i Stockholm lyfts fram då kokkonsten sker över öppen eld – all elektricitet i köket har rivits ut.
Där till rekommenderas läsarna att besöka Matbaren, också den restaurangen hemmahörande i Stockholm. Här erbjuds gästerna oslagbar skandinavisk i en förtjusande miljö med svenska anor och traditioner. “Bästa platsen är i baren”, enligt matboksförfattaren och restaurangchefen Marcus Samuelsson.
I länken nedan får du din oumbärliga guide till världens absolut bästa restauranger, enligt Condé Nast Traveler.
LÄS ARTIKELN OCH SPANA IN HELA LISTAN: “Where in the World to Eat” ›
LÄS ÄVEN: “Världens 50 bästa barer korade” ›
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.