Allt har sitt pris. Så även veckans snackis som kretsar kring ett av världens mest exklusiva köttstycken och en biff som verkligen tar ut svängarna.
Veckans snackis: Biffen som kostar skjortan
Smakar det så kostar det brukar man ju säga. En floskel som verkligen stämmer när det kommer till biff, och då inte vilken biff som helst.
Vi talar förstås om wagyu – världens mest exklusiva kött.
En styckdel som gjort sig ett namn på sin höga kvalitet, särpräglade marmorering och djupa, smöriga smak, vilket Dagens PS tidigare gått på djupet med.
Inte vilken kossa som helst
Enkelt förklarat står ordet Wagyu för japansk ko. Om än en mycket en särskild ras bland japanska nötkreatur med specifika genetiska egenskaper.
Och det kostar.
Ett utmärkt exempel på det utgör den nyöppnade krogen Aragawa, i Mayfair, London.
Detta sedan ryktet snabbt spridit sig om finkrogens exklusiva biff på 400 gram, som du som besökare kan hugga in på för 900 brittiska pund – alltså nästan 12 000 kronor, skriver The Drinks Business.
Senaste nytt
En biff utöver det vanliga
Så rör det sig också om en biff utöver det vanliga. Tillika en kossa från en sällsynt stam av wagyu-boskap, och ett kött som efter att ha vilat under tre veckor levererats direkt från Japan.
Skulle du föredra en snäppet mindre biff kan den bli din för 760 pund, motsvarande 10 200 kronor.
Du som tar både din biff och din ekonomi på blodigt allvar kan även glädjas åt att den dyraste biffen räcker gott och väl för två.
Så då är väl saken ändå biff.
Relaterad läsning:
Iskallt rekord: Här är världens dyraste glass
Så smakar världens dyraste smörgås
Wagyu: Allt du behöver veta om världens lyxigaste biff
Läs även:
Veckans citat: Ikonerna som lär oss att inte ljuga
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.