Lagom till långhelgen bjuder kocken och entreprenören Patrik Brunell upp till veckans rätt. Vad sägs om stekta lammkotletter med rostade jordärtskockor krönta med en klick Café de Parissmör?
Veckans rätt: Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor
Mest läst i kategorin
Veckans rätt bygger på klassiskt enkla och rena smaker som tillsammans bildar en riktigt festmåltid. Bakom kastrullerna befinner sig som vanligt kocken och entreprenören Patrik Brunell på Swedish Culinarie Food, som denna gång serverar oss perfekt tillagade lammkotletter med rostade jordärtskockor och en rejäl klick BUTTER Café de Paris.
En lika lättlagad som elegant rätt som du med fördel avnjuter tillsammans med ett glas Val di Suga Brunello di Montalcino, som nyligen lanserats i årgång 2016.
Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor
Recept för fyra personer
Ingredienser:
800 gram lammracks
1 kg jordärtskockor
Olja
Smör
1 förpackning med BUTTER Café de Paris
Rosmarin
Salt & peppar
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd upp grillen.
2. Skala jordärtskockorna och skär dem i grova bitar. Placera dem därefter i en ugnsfast form på bakplåtspapper.
3. Salta, peppra och klipp några kvistar med rosmarin över. Avsluta med att ringla över olivolja.
4. Kör jordärtskockorna i ugn under cirka 20-25 minuter tills de är mjuka och har fått ordentligt med färg.
Tips! Tänk på att rumstemperera köttet i god tid innan du tillagar det!
5. Sänk värmen i ugnen till 150 grader. Torka av lammet och hetta upp smör och olja i en stekpanna på hög värme. Salta och peppra lammet.
6. Bryn köttet runt om så att porerna stängs och placera det sedan i en ugnsfast form i ugnen. Använd gärna en stektermometer och ta ut köttet när innertemperaturen kommit upp i 58-62 grader eller enligt önskemål.
7. Låt köttet vila på smörpapper under 10-15 minuter. Skiva sedan upp kotletterna och avsluta med att klicka på en rejäl skiva Café de Paris BUTTER. Servera tillsammans med jordärtskockorna.
Smaklig spis!
Läs även: Veckans rätt: Krämig pappardelle med salsiccia, champinjoner, spenat & tryffelsmör
Läs även: Veckans entreprenör: Med passion för smör
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.