Dagens PS

Veckans rätt: Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor

Lammkotletter
Lammkotletter är enkelt att tillaga och smakar fantastiskt gott med en klick smör på toppen. (Bild: Johanna Gunnberg Photography
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 24 maj 2022Publicerad: 25 maj 2022

Lagom till långhelgen bjuder kocken och entreprenören Patrik Brunell upp till veckans rätt. Vad sägs om stekta lammkotletter med rostade jordärtskockor krönta med en klick Café de Parissmör?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Mat & Vin

VIDEO: Billigaste vin hittas på Arlanda

10 nov. 2024

Veckans rätt bygger på klassiskt enkla och rena smaker som tillsammans bildar en riktigt festmåltid. Bakom kastrullerna befinner sig som vanligt kocken och entreprenören Patrik BrunellSwedish Culinarie Food, som denna gång serverar oss perfekt tillagade lammkotletter med rostade jordärtskockor och en rejäl klick BUTTER Café de Paris.

En lika lättlagad som elegant rätt som du med fördel avnjuter tillsammans med ett glas Val di Suga Brunello di Montalcino, som nyligen lanserats i årgång 2016.

Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor

Recept för fyra personer

Ingredienser:
800 gram lammracks
1 kg jordärtskockor
Olja
Smör
1 förpackning med BUTTER Café de Paris
Rosmarin
Salt & peppar

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader eller tänd upp grillen.

2. Skala jordärtskockorna och skär dem i grova bitar. Placera dem därefter i en ugnsfast form på bakplåtspapper.

3. Salta, peppra och klipp några kvistar med rosmarin över. Avsluta med att ringla över olivolja.

ANNONS

4. Kör jordärtskockorna i ugn under cirka 20-25 minuter tills de är mjuka och har fått ordentligt med färg.

Tips! Tänk på att rumstemperera köttet i god tid innan du tillagar det!

5. Sänk värmen i ugnen till 150 grader. Torka av lammet och hetta upp smör och olja i en stekpanna på hög värme. Salta och peppra lammet.

ANNONS

Senaste nytt

6. Bryn köttet runt om så att porerna stängs och placera det sedan i en ugnsfast form i ugnen. Använd gärna en stektermometer och ta ut köttet när innertemperaturen kommit upp i 58-62 grader eller enligt önskemål.

7. Låt köttet vila på smörpapper under 10-15 minuter. Skiva sedan upp kotletterna och avsluta med att klicka på en rejäl skiva Café de Paris BUTTER. Servera tillsammans med jordärtskockorna.

Smaklig spis!

Läs även: Veckans rätt: Krämig pappardelle med salsiccia, champinjoner, spenat & tryffelsmör

Läs även: Veckans entreprenör: Med passion för smör

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS