Dagens PS

Veckans rätt: Grillad scampi med chipotlesmör och örter

Veckans rätt
Avrunda veckan med en fräsch scampirätt. (Bild: Johanna Gunnberg Photography)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 26 aug. 2022Publicerad: 25 aug. 2022

Veckans rätt är en grillad scampi som får sällskap i grillpannan av säsongens grönsaker och örter. En lättlagad och fräsch härlighet som fulländas med ett smakrikt chipotlesmör. Vad mer kan vi säga än att helgen är räddad. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Mat & Vin

VIDEO: Billigaste vin hittas på Arlanda

10 nov. 2024

Patrik Brunell är kocken och entreprenören på Swedish Culinaire Food som Dagens PS alltid kan lita på när vår fantasi och motivation tryter i köket.

Så även denna vecka när Patrik bjuder in till veckans rätt och en grillad scampi med chipotlesmör. Som vanligt är det en rätt som du enkelt svänger ihop, så att du kan lägga mer tid på vänner och familj.

I glaset denna vecka hittar du Kir-Yianni Assyrtiko en av våra grekiska favoriter som dessutom råkar vara väldigt prisvärd. Skål!

Grillad scampi med chipotlemör och örter

Recept för fyra personer

Ingredienser:

800 gram skalad scampi

2 vitlöksklyftor

2 stycken rödlökar

ANNONS

400 gram brysselkål

1 zucchini

1 röd paprika

2 stycken salladslökar

1 röd chili

Olivolja

Koriander

Lime

1 förpackning med Chipotle BUTTER

ANNONS

Så här gör du:

1. Börja med att skala och finhacka vitlöken. Skala även rödlöken och skär den i grova klyftor.

2. Kärna ur och finhacka chilin. Dela brysselkålen på mitten. Strimla sedan paprikan och skär salladslöken i långa bitar. Skär zucchini tjocka skivor.

3. Hetta upp rikligt med olivolja i en grillpanna. Fräs lök, vitlök och chili.

Tips! Vill du veta mer om om mannen bakom veckans rätt? Läs vår artikel om Patrik Brunell här!

4. Tillsätt brysselkål, paprika, zucchini och salladslök och låt det fräsa under några minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka. Salta och peppra.

5. Avsluta med att tillsätta din scampi och låt den fräsa med grönsakerna under några minuter.

ANNONS

Senaste nytt

6. Toppa med färsk koriander och servera med Chipotle BUTTER och lime.

7. Smaklig spis!

ANNONS

Vill du veta mer om om mannen bakom veckans rätt? Läs vår artikel om Patrik Brunell här!

Läs även: På grillen – Grillad flankstek med tryffelsmör och färskpotatis

Läs även: Veckans rätt: Lammkotletter med Café de Parissmör & rostade jordärtskockor

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS