Vatten till vin, varannan vatten eller vin i vattnet? Nu finns tjänsten som lagrar dina viner på havets botten så att du kan behålla huvudet ovanför vattenytan.
Vattentät tjänst lagrar vin på havets botten
Att som Jesus förvandla vatten till vin är något av en “one hit wonder”.
Desto bättre går det att lagra vin i vatten, enligt en förädlingsmetod som numera praktiseras i Japan.
Med konstant temperatur och totalt mörker är havet nämligen en lika föredömlig som naturlig vinkällare. Studier har också visat att de vibrationer som uppstår i havsmiljön har en positiv inverkan på dryckens smakbild.
Vinlagring på djupet
Havet är djupt.
Som vinälskare erhåller du därför hjälp att lagra dina årgångsviner och kan sedan smidigt följa deras utveckling via din mobil, skriver The Drinks Business.
Utöver vin välkomnas även ädla drycker som whisky, gin, rom, och tequila, liksom sake, och champagne.
Bakom tjänsten står Hokkaido Kaiyo Matsuri, som nu står redo att tillfälligt adoptera dina dyrgripar och från och med den 30 juni år sänka ned dem i havets djup.
Närmare bestämt då, någonstans mellan de tre olika hav som omger Hokkaido.
Senaste nytt
Övervakning på köpet
Där blir drycken sedan kvar under ett års tid mot en kostnad på 551 pund, motsvarande 7 300 kronor per förvaringsbur.
Bra att veta är då att varje bur rymmer 12 flaskor, liksom att priset inkluderar underhåll, vaxförsegling och försäkring.
Eftersom tjänsten hanterar samlarobjekt ingår som sig sig bör också en övervakningstjänst, som med hjälp av en solcellsdriven kamera, håller span på drycken dygnet runt.
Bottennapp eller helt vattentätt?
Det får framtiden utvisa.
Läs mer:
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.