Dagens PS

Topplistan: Stockholms bästa kanelbulle

kanelbulle
Äntligen dags för kanelbullens dag. (Foto: Henrik Montgomery / TT)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 04 okt. 2024Publicerad: 04 okt. 2024

Kanelbullens dag firas den 4 oktober varje år och har varit en tradition sedan 1999. Men visst går det utmärkt att fira året om? Här listar vi de bästa bullarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Detta bakverk, som är populärt över hela Sverige, säljs i miljontals exemplar på sin speciella dag, och många bakar även sina egna hemma.

Ursprungligen omnämndes kanelbullen redan 1867, men det var först efter andra världskriget som den blev en riktig svensk favorit.

Men vart i huvudstaden hittar du egentligen den bästa?

Det har vi svaret på.

Bäst i alla tester – så gjorde vi

Vi har samlat in statistik från tre olika recensionssidor för att skapa en nyanserad lista över de bästa kanelbullarna i Stockholm.

Betygen kommer från Google, Thatsup samt Tripadvisor.

Vi sammanställde de kanelbullar som nämndes flest gånger i guider och topplistor i till exempel Visit Stockholm och Krogguiden, och utgick från dessa när vi jämförde recensioner.

Alla caféer rankades sedan utifrån en skala mellan 1 till 5, där 5 motsvarar högsta betyg.

ANNONS

Därefter kunde ett genomsnitt räknas ut och en vinnare utses. Viktigt att påpeka är att vi denna gång valt bort större kedjor från topplistan.

ANNONS

Senaste nytt

Plats 10 – Vattenverket

Ute på härliga Lidingö hittar du topplistans nummer tio.

Här kan du njuta av en lugn stund omgiven av skog och vatten, samt ta en paus från vardagen för en stund av ren njutning.

Brödet på Vattenverket bakar den kunniga personalen i en stenugn. Och framförallt hittar du här utsökta bullar – särskilt de med kanel.

Poäng: 3,76 av 5

vattenverket
Bakverken på Vattenverket är svåra att motstå. (Foto: Facebook / Vattenverket)

Plats 9 – Café Saturnus

Ikonstatusen är total på detta Östermalms-café – känt för sina massiva bullar.

ANNONS

Café Saturnus håller hus på Eriksbergsgatan och har länge varit en go-to ställe för fika i Stockholm.

Och kvalitén står sig, när de trillar in på en nionde plats.

Poäng: 3,83 av 5

café saturnus kanelbulle
Kom hungrig – här är bullarna stora. (Foto: Instagram / Café Saturnus)

Plats 8 – Tössebageriet

Välkända Tössebageriet är ytterligare en veteran på Östermalms fika-scen.

Kändast är bageriet, grundat 1920, kanske för sina semlor, men vi kan lova att även kanelbullarna kommer lämna dig mätt och belåten.

Poäng: 3,96 av 5

tössebageriet
Tössebageriet öppnade för över 100 år sedan. (Foto: Facebook / Tössebageriet)
ANNONS

Plats 7 – Stora Bageriet

Kronobageriet i Stockholm, bakade under sin verksamma tid upp till 60 000 bröd om dagen.

Trots det officiella namnet kallade många det “Stora Bageriet.” I samma byggnad huserar nu cafét med samma namn – just Stora Bageriet.

I detta anrika hus kan du, förutom historia, bli serverad en riktigt god kanelbulle.

Poäng: 4,1 av 5

stora bageriet kanelbulle
Här bakas kanelbullar i ilfart för att möta efterfrågan.(Foto: Instagram / Stora Bagerit)

Plats 6 – Skeppsbro bageri

Vid vattnet i Gamla stan hittar du Skeppsbro bageri.

I detta tullhus står ekologiska bakverk, bröd i mängder samt goda luncher på menyn.

ANNONS

Med en uteservering i solen platsar en kanelbulle här självklart in på topplistan.

Poäng: 4,3 av 5

skeppsbro bageri
Får det lov att vara en hel plåt med kanelbullar? (Foto: Skeppsbro bageri)

Plats 5 – Vallentuna stenugnsbageri

Vallentuna stenugnsbageri är ett familjedrivet företag som öppnade 2009.

Ursprungligen var denna pärla en enkel butik som sålde bröd över disk. Nu har den utvecklats till ett café som serverar både mat och fika.

Ett koncept de lyckats ytterst bra med.

Poäng: 4,53 av 5

vallentuna stenugnsbageri kanelbulle
Finns det något bättre än varma bullar, rakt från ugn? (Foto: Vallentuna stenugnsbageri)
ANNONS

Plats 4 – Bergstrands bageri

På Frejgatan kan du besöka Bergstrands bageri, en riktig favorit i Vasastan.

Hit kan du vända dig alla dagar i veckan för en god fika.

Men endast den 4 oktober i år, dagen till ära, serveras kanelbullar med mjukglass. Det kan du inte missa.

Poäng: 4,7 av 5

bergstrands bageri
Varför inte unna dig mjukglass i din kanelbulle? (Foto: Instagram / Bergstrands bageri)

Plats 3 – Svejdan

Det var inte allt för länge sedan som Svedjan slog upp sina dörrar på Södermalm.

Men säkert är att cafét snabbt blev uppskattat och hyllat. En simpel anledning för dig att prova, och njuta av deras kanelbulle.

ANNONS

Poäng: 4,83 av 5

svedjan kanelbulle
Här kommer alla mejeriprodukter från en gård i Västerbotten. (Foto: Instagram / Svedjan Bageri Soder)

Plats 2 – Lillebrors bageri

Vinnaren av Stockholms bästa semla rankar imponerande högt även när det kommer till kanelbullar.

Om du har riktigt tur under ditt besök är kön kort.

Men ingen kö alls är det sällan på detta omåttligt populära fik.

Poäng: 4,86 av 5

lillebrors bageri
Redan vid första anblick förstår man varför detta är en av Stockholms mest populära bullar. (Foto: Facebook / Lillebrors bageri)

Plats 1 – Pelle & Maries brödbutik

ANNONS

Om du vill smaka på Stockholms bästa kanelbulle är det raka vägen mot Sigtuna som du bör styra kosan.

Pelle & Maries brödbutik kan du avnjuta gyllene, varma, söta bullar som passar alla.

Omöjliga att inte tycka om helt enkelt.

Poäng: 4,9 av 5

Pelle & Maries brödbutik kanelbulle
Varmt välkommen till Sigtuna för den bästa kanelbullen. (Foto: Facebook / Pelle & Maries brödbutik)

Hängde du med? Här kommer en sammanfattning över årets bästa semlor i Stockholm:

  1. Pelle & Maries brödbutik
  2. Lillebrors bageri
  3. Svedja
  4. Bergstrands bageri
  5. Vallentuna stenugnsbageri
  6. Skeppsbro bageri
  7. Stora bageriet
  8. Tössebageriet
  9. Café Saturnus
  10. Vattenverket

Se även:

På kanelen: Så maxar du din kanelbulle. Dagens PS

ANNONS

Topplistan: Stockholms bästa semla. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Julia Lundberg
Julia Lundberg

Frilansskribent på Dagens PS sedan 2023 som bevakar mat, vin och krogar.

Julia Lundberg
Julia Lundberg

Frilansskribent på Dagens PS sedan 2023 som bevakar mat, vin och krogar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS