Äntligen helg och sotad tonfisk på menyn. Här i gott sällskap av en fräsch sallad på äggnudlar med chili, koriander och sojamajonnäs. En dröm för alla helgfirare som blir komplett med ett glas vitt från Sicilien.
Till helgen: Sotad tonfisk med nudlar och sojamajjo
Mest läst i kategorin
Färsk tonfisk är inte bara rik på proteiner och nyttiga fetter, det är försvinnande gott också.
Den här veckan bjuder vår eminenta kock och sommelier Raymond Almert på en smakrik version som både marineras och sotas. Till detta serveras en lättlagad sallad på äggnudlar med koriander och chili och en krämig majonnäs med soja.
I glaset en fruktig italienare från Sicilien som verkligen håller vad den lovar. Nu tar vi helg!
Sotad tonfisk med äggnudlar och sojamajonnäs
Recept för fyra personer
Ingredienser:
4 stycken tonfiskkotletter
1 limefrukt
1 röd chilifrukt
Salt och peppar
200 gram äggnudlar
200 gram blomkål
1 röd paprika
100 gram rädisor
1 rödlök
1 kruka med färsk koriander
2 deciliter majonnäs, färdig eller hemlagad
Soja
Salt och peppar
Så här gör du:
1. Riv skalet av limefrukten. Hacka chilifrukten och blanda samman med saften från limefrukten.
2. Gnid in tonfiskkotletterna med lime- och chiliblandningen och låt marinera i en dryg timme.
3. Stek tonfisken på hög temperatur. Räkna med ungefär en minut på varje sida.
4. Koka äggnudlarna enligt anvisningen på paketet och låt svalna. Dela blomkålen, paprikan, rädisorna och rödlöken i mindre bitar.
5. Stek grönsakerna i en het panna med olivolja. Låt svalna av och blanda sedan samman med äggnudlarna.
6. Blanda samman majonnäs och soja. Smaken ska vara mjukt salt från sojan.
7. Skär upp tonfisken i skivor som mäter ungefär en halv centimeter.
8. Servera nudlarna i en djup tallrik och toppa med tonfisken. Ringla över sojamajonnäsen och toppa med en rejäl näve koriander. Njut tillsammans med ett glas “Naturalmente Bio Grillo”.
Smaklig spis!
I glaset
Ursprung: Italien, Sicilien
Artikelnummer SB: 50835
Pris: 180 kronor
Smak och doft: Fruktig doft med inslag av krusbär, citron och salvia. Smaken är len, med toner med toner av citron, persika och mineraler. Servera med fördel vid 11°c.
Vill du läsa mer om mat och vin? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.
Relaterade artiklar:
Veckans rätt: Boeuf bourguignon med potatispuré
Till helgen: Kräftskagen på levain med löjrom
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.