Dagens PS

Skalbaggar och maskar på kryssningsmenyn

Får det lov att vara lite nystekta syrsor? I vår serverar Viking Line en trerätters insektsmeny
Får det lov att vara lite nystekta syrsor? I vår serverar Viking Line en trerätters insektsmeny
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 03 mars 2018Publicerad: 03 mars 2018

Japp. Det är sant. Viking Line tar nya grepp. I vår testar rederiet “delikatesser från insektsvärlden” ombord på sina restauranger.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är en futuru food-meny som “passar in som en naturlig del av företagets miljövärden” då insekter bland annat är en ekologisk proteinkälla.

Från 5 april till 31 maj dukar Anders Karlsson från Sveriges kocklandslag upp en trerätters insektsmeny på kryssningsfartygen.

“Vi vill fördomsfritt prova på nya alternativ. Insekter är både ett naturligt och miljövänligt val och en rik proteinkälla. När det gäller användningen av insekter som livsmedel är åsikterna förstås ännu delade och medan kampanjen pågår kommer vi naturligtvis även att bjuda på mer traditionella smakupplevelser”, berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.

På trerättersmenyn av insekter som Viking Lines passagerare nu får chansen att uppleva består förrätten bland annat av lättrökt algrimmad torskrygg, syrad fänkål och friterade gräshoppor.

Huvudrätten är lamm som får sällskap av kryddrostade mjölmaskar.

I desserten förenas mandelmazarin och jordgubbar med syrsor; det serveras även en kardemummagranola gjord av skalbaggslarver.

Det här låter väl smaskens…

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Så använder kriminella kryptovalutor
Spela klippet

Så används kryptovalutor av kriminella

Intresset för kryptovalutor har skjutit i höjden i takt med att bitcoin och andra digitala tillgångar når nya rekord. Samtidigt växer oron för att tekniken utnyttjas för olagliga syften, såsom penningtvätt. Advokat Niklas Sinander, expert på området, berättar om utmaningarna och de åtgärder som vidtas för att stävja missbruk. Attraktiv för kriminella – Kryptotillgångar har […]