Snart är det dags för midsommarfirande runt om i landet. Är du sugen på att testa ett nytt sillrecept i år måste du satsa på mästerkocken Adam Thulins smarriga södersill.
Sveriges mästerkocks bästa sillrecept
Mest läst i kategorin
Det kan lätt bli repetitivt och lite tråkigt med samma sillrecept år efter år. Ibland behöver man helt enkelt ny inspiration, för att göra sommarens gladaste dag ännu mer speciell.
Som tur är har årets vinnare av Sveriges mästerkock delat med sig av sitt absolut bästa sillrecept, som han kallar för södersill. Södersillen bjuder på festliga smaker som dragon, grönpeppar och dijon, och påminner om klassiska krämiga sillrecept men med en modern twist.
Ingredienser:
2 inlagda sillfiléer skurna i gaffelstora bitar, alternativt 200 gram klargravad sill/strömming
1 deciliter majonnäs
0,5 deciliter crème fraiche
0,5 matsked dijon
1 matsked spad från inlagd grönpeppar
0,5 matsked inlagd grönpeppar
0,5 matsked torkad dragon
50 gram lagrad Comté/Gruyère eller parmesan, finriven
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser utom sill
2. Vänd ner sillen i smeten, helst ett dygn innan serveringen
3. Garnera med färska örter precis innan servering
Voila! Sommarens godaste still, definitivt värt att laga inför fredagen.
Se fler av Adams utsökta midsommarrecept på Café.
Läs mer: Dyrt att ta bilen i midsommar – Så kör du billigare