Här är sex krogar i huvudstaden där du äter gott – och billigt.
Stockholmsguide: Lyxmat till reapriser
Mest läst i kategorin
På jakt efter exklusivt käk som inte kostar skjortan?
Då är den här artikeln oumbärlig för dig. Svenska Dagbladets Krogguiden tipsar om sex prisvärda Stockholmskrogar som erbjuder sina gäster matglädje till rimliga priser.
På Fickan i Gamla stan serveras, enligt tidningen, “gott på tallrik och i glas” – och vill du hålla nere priset är tipset att välja öl och vin i glas i stället för att ta in exempelvis en helflaska vin. Tidningen betalade 850 kronor för avsmakningsmenyn, 13 serveringar.
Nästa råd för dig som inte vill spendera hela lönen på en krogkväll är att besöka Agrikultur i Vasastan med Årets kock 2014 (Filip Fastén) och som enligt artikeln serverar en fast meny för 795 kronor (finns även på Södermalm – där serveras smårätter för 65-135 kronor, framgår det). Billigaste vinet kostar 110 spänn på glas och 495 kronor buteljen, enligt SvD.
Där utöver får Tyge & Sessil – en vinbar – tummen upp. Stället drivs av stjärnkocken Niklas Ekstedt och här finns snacks och några mellanrätter, särskilt råbiffen rekommenderas.
Och priserna då? Enligt SvD ligger dessa på 85 kronor medan vin på glas kostar 95 kronor.
Växthuset vid Skanstull, Södermalm, Sushi Oi och Ilse på Kungsholmen är tre andra matkrogar som enligt Svenska Dagbladet är både prisvärde och matexklusiva i sitt slag. Lär mer här (obs – inloggning krävs).
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.