“När jag såg den fina lokalen kände jag direkt att det var som att komma hem.”
Stjärnkockens nya krog: "Som att komma hem"
Mest läst i kategorin
Melker Anderssons öppnar ny krog, Heart & Bones som den heter, i det gamla anrika Stadshotellet mitt i Uppsala.
“Det ska bli en krog och ett vardagsrum som man vill komma tillbaka till många gånger”, säger stjärnkrögaren i ett pressmeddelande.
“Jag har landat efter alla år med många krogar och känner mig trygg. Här ska det inte bli några konstigheter, inget banbrytande eller effektfullt utan bara jag. Jag vill ha en restaurang som jag lägger ner själ och hjärta i. Kanske den sista…”
Heart & Bones får 70 matplatser och 60 barplatser.
Maten beskrivs som rak, ärlig och utan konstigheter med råvaran i fokus. Det blir främst fisk, skaldjur och grönsaker plus lite kött på menyn.
Restaurangen ses som en naturlig fortsättning på pop-up-krogen Bojabäs i Öregrund förra sommaren. En mindre verksamhet i skarp kontrast till Mr Voon i Stockholm med sina stora ytor.
Heart & Bones är en del av Miss Voon-gruppen där Melker Andersson och krögaren Jonas Svensson båda är delägare.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.