Älskar du ett glas iskallt champagne?
Se upp! Så sumpar du skumpan
Mest läst i kategorin
En retorisk fråga, kanske, med ett givet svar.
Hur som helst – det finns platser där du inte ska förvara skumpan mer än högst ett par-tre dagar, och det är i kylskåpet.
Marie-Christine Osselin, som är vinproducent, berättar i Huffington Post varför kylskåpet är en olämplig plats för den där buteljen champagne.
“Om du tänkt dricka din champagne eller ditt mousserande vin inom tre-fyra dagar funkar kylskåpet men där går gränsen. Om flaskan blir liggande i kylskåpet torkar korken ut och när korken torkar fungerar den inte som den ska. Då oxiderar vinet snabbare och smaken förändras”, säger hon till tidningen.
Hennes tips är att stoppa in alla flaskor mousserande vin på någon mörk plats där temperaturen är jämn; i annat fall riskerar du att förstöra smaken.
Allra bäst är förstås om du skaffar en vinkyl, men annars funkar det även med ett svalt och mörkt förråd, framgår det.
Då vet ni det – om ni inte vet något annat!
MISSA INTE: Här vill vi dricka nyårsskumpa >
LÄS ÄVEN: Londons lyxigaste kontor har guld och champagne >
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.