Det finns anrättningar du inte har råd att misslyckas med. En av dem är julskinkan. Här kommer tipset som kommer att imponera stort på tjocka släkten.
Otippade ingrediensen som lyfter julskinkan
Julen är mycket saker.
Har du varit med ett tag har du sannolikt tvingats erfara att förväntningar har en given plats i julstöket. Att göra vare sig svärmor eller kusinen från landet besviken i år igen är således inte ett alternativ.
I synnerhet inte när det kommer till de kulinariska upplevelserna – till exempel julskinkan.
Tur är väl då att vi bjuder på tipset som kommer att rädda dig, skinkan, och i förlängningen – julen i år.
Torr julskinka – ingen höjdare
Ett av de vanligaste problemen med julskinka är att den lätt kan bli torr, och det gör ju ingen glad.
Ett dilemma som enligt experterna löser sig på bästa sätt om du låter en burk med Guinness följa med julgrisen in i ugnen, skriver The Drinks Business.
För att uppnå bästa resultat öser du sedan skinkan med ölen var tionde minut genom hela tillagningen.
Senaste nytt
Varför just Guinness?
Detta då ölen håller skinkan saftig och samtidigt ger den en djup smak som gifter sig fint med grisens sötma.
Stoutens jästa karaktär bjuder även på toner av kaffe och choklad som tar glaseringen av skinkan till oanade höjder. Självklart tipsar vi om glasyren här.
Tips! Ingen fan av Guinness? Ingen fara. Välj med fördel en annan valfri porter eller stout, med eller utan alkohol.
Glasyr med Guinness
Ingredienser:
1 burk Guinness
Några nypor farinsocker
2 teskedar senap
Eventuellt en tesked honung
Så här gör du:
- Värm upp Guinness i en kastrull och tillsätt farinsocker och senap.
- Rör om försiktigt tills vätskan börjar tjockna. Pensla blandningen på julskinkan.
- Baka därefter skinkan i ugn tills julskinkan fått en vacker, karamelliserad och lätt krispig yta.
Svårare än så är det inte. Julen är räddad och du vet vem du ska tacka.
Relaterad läsning:
Årets julskinka 2023 – bäst i alla tester
Läs även:
Franskt så in i Norden: Här är vinerna från Nobelfesten
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Senaste nytt
Internet of Things – för en mer uppkopplad verksamhet!
Ta reda på mer om utvecklingen, framtidens möjligheter och lösningar med hjälp av Internet of Things.
Ge årets julgåva till forskningen – så får du vårt hjärta
Ge årets julgåva till Hjärt-Lungfonden, så får du vårt hjärta i form av ett elegant diplom, ett digitalt julkort och en e-postsignatur.