Drinkar med en personlig prägel är alltid trevligt, men visst finns det gränser. Det blev ägaren till japanskt café nyligen varse efter att en av hans anställda kryddat drinkarna med sitt eget blod.
Ont blod i drinken gav sparken
Mest läst i kategorin
En riktig rysare får vi nog tillstå att det rör sig om. Åtminstone för oss som uppskattar en riktigt färgstark cocktail.
Det var vad precis vad som stod på menyn på The Mondaiji cafe i Sapporo, Hokkaido, även om få kunder sannolikt lär ha anat vad de färggranna drinkarna egentligen innehöll.
Ont blod i drinken
Att det visade sig vara blod som en anställd på caféet använt sig av, istället för färgad sirap, kom därför som något av en chock för kunderna, när incidenten nyligen avslöjades i ett inlägg på Twitter.
Där framgick det också att personen i fråga inte helt oväntat fått sparken, skriver The Drinks Business.
Missa inte: Bortglömd whisky på auktion för fantasibelopp
Bytt ut alla dricksglas
I inlägget skriver ägaren till The Mondaiji cafe att han bytt ut samtliga dricksglas av säkerhetsskäl.
Han vädjar samtidigt till kundernas förståelse och hoppas att de inte ska välja bort caféet med anledning av det som skett.
Sushi-terror
Med det sagt är den här blodiga historien inte den första obehagliga restaurangupplevelsen i Japan. Som Dagens PS tidigare kunnat rapportera har bland annat flera av landets sushiställen utsatts för så kallad “sushi-terrorism”.
Huruvida blodiga drinkar är en ny trend återstår att se.
Vill du läsa mer om spektakulära drinkar och maträtter? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst!
Relaterade artiklar:
Sushi-terror drabbar Japan – flera gripna
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.