Dryga ut kassan med nudlar? Absolut, men inte på Oriental Pearl i Vietnams huvudstad. Där kostar nudelsoppan både skjortan och halva slipsen.
Nudlar med guldkant: Smakar det så kostar det
Mest läst i kategorin
Det finns nudlar och det finns nudlar.
Varianten som serveras i Ho Chi Minh-stadens Michelin-bestjärnade restaurang Oriental Pearl innehåller både bladguld, foie gras, tryffel och revebensspjäll av wagyu. Det senare även kallat ”världens mest mytomspunna kött”.
Utifrån det perspektivet är det kanske inte så underligt att just den här nudelsoppan kostar 170 dollar, motsvarande drygt 1 800 kronor, skriver CNN Travel.
Inte heller att restaurangen endast serverar fem portioner per dag.
Vietnams nationalrätt
“Pho är Vietnams nationalrätt, som avnjuts var som helst och när som helst på dygnet… och jag ville hylla den med den här överdådiga versionen”, säger Le Trung, chefskock på restaurangen Oriental Pearl i Ho Chi Minh City.
Trung berättar för CNN Travel att han de högkvalitativa, importerade ingredienserna till trots, följt det traditionella sättet att tillaga den.
Märgben, oxsvans, kycklingkroppar och revbensspjäll med kryddor som kanel och stjärnanis får sjuda i två dagar för att skapa “en underbart djup, rik smak.”
Gyllene nudlar
”Traditionellt har pho inte ansetts vara någon speciell mat, men vi har lyckats förbättra smakerna för att få den här versionen att smaka underbart rik och överseende,” säger Trung.
Och bladguldet?
Motiveras med att “höja skålen estetiskt … så att den inte bara ser ut som en vanlig skål med nudelsoppa.”
Relaterade artiklar:
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.