Med några dagar kvar till midsommar bjuder vi på lättlagad midsommarsill toppad med gremolatasmör. Spännande, enkelt och väldigt, väldigt gott.
Midsommarsill med färskpotatis, ägg och gremolatasmör
Mest läst i kategorin
Ingen midsommar utan matjessill. Lagom till långhelgen dukar Dagens PS tillsammans med Patrik Brunell på Swedish Culinaire Food fram en härlig midsommarsill med smak av persilja, vitlök och citronzest.
En rätt som du enkelt svänger ihop med matjessill, färskpotatis och ägg och toppar med smält gremolatasmör och en klick löjrom.
Enkelt att göra och försvinnande gott!
Midsommarsill med färskpotatis, ägg och gremolatasmör
Recept för fyra personer
Ingredienser:
250 gram Matjesfiléer i mindre bitar
1 liten silverlök
3 kokta ägg
8 stycken kokta färskpotatisar
1 förpackning BUTTER gremolata
Creme fraiche
Löjrom
Så här gör du:
1. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar.
2. Skär äggen i tärningar. Skiva potatisen och hacka löken fint.
3. Lägg upp samtliga ingredienser på ett serveringsfat.
4. Smält en hel förpackning med BUTTER gremolata i en kastrull under omrörning.
5. Häll smöret över sill, ägg och potatis.
6. Garnera rätten med några små klickar creme fraiche och toppa med löjrom.
7. Din midsommarsill är redo att servera!
Senaste nytt
Vill du läsa mer om midsommar, mat och vin? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!
Relaterade artiklar:
Ny giv: Så ska du ”egentligen” servera snapsen
Så matchar du ”helan” med sillen
Talande kor och halmhäxor: 5 unika sätt att fira midsommar
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.
Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.