Det här skriver Di Weekends team, som testat Mathias Dahlgrens nya vegetariska restaurang Rutabaga på Grand Hôtel.
Mästerkockens nya krog - en besvikelse
Mest läst i kategorin
“Menlöst och på gränsen till hutlöst”, är omdömet i artikeln.
2.500 kronor hamnar notan på för tidningens två utsända personer.
“Det är på tok för mycket”.
“Men nu sitter vi med en morot som är just en morot. Och även om den är bakad i en dyr Jospergrill så är det just bara en morot. En morot som kostar 250 kronor”, skriver Di Weekends krogpatrullduo, som vet att Mathias Dahlgren kan bättre – han är en av Sveriges bästa kockar.
Men den här gången gjorde han alltså smaklökarna besvikna.
“Vi lämnar Rutabaga, fortfarande lite hungriga och med tom plånbok”, avslutar magasinets krogreportrar.
MISSA INTE: Här är Sveriges bästa matkrogar >
LÄS ÄVEN: Diskare blir delägare i stjärnkrog >
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.