Nyöppnade Guldkaggen by Allegrine på Gotland är en av de hetaste krogarna just nu. Kändiskocken Danyel Couet utlovar utlandskänsla, fransk meny, och en oslagbar solnedgång. White Guide rapporterar.
Kändiskocken: “Som Côte d’Azur, fast på Gotland”
Mest läst i kategorin
Nu kan du få uppleva äkta medelhavskänsla på Gotland! Tillsammans har Danyel Couet och Sebastian Thuresson öppnat nya Guldkaggen by Allegrine.
“Vi har sudrets bästa solnedgång. Tänk dig solstolar längs hela strandkanten, parasoll, en härlig bar och god mat – vilken utomlandskänsla! Som Côte d’Azur, fast på Gotland”, berättar Couet.
Maten är av franskt slag, precis som på Allegrine i Stockholm, men i enklare stuk. Till exempel finns franska pizzor på menyn, såväl som grillad fisk. Den franska vinlistan är också imponerande, och har framkommit i samarbete med vinhuset Chapoutier.
Långsiktigt projekt
Couet och Thuresson drev förra sommaren restaurangen Grå Gåsen i Burgsvik, som är känt från programmet “Så mycket bättre”.
“I år blir vi en sommarkrog men vi ser detta som ett långsiktigt projekt”, fortsätter Couet och berättar att man på lång sikt planerar att bygga hotellrum på övervåningen och kunna ha öppet året om.
Musikkvällar med kända artister
Restaurangen ligger i Guldkaggens gamla lokaler, men man har byggt ut tre utomhusbarer och piffat upp uteserveringen. Annat som utlovas är boulebana, glasskiosk med hemmagjord mjukglass, utekök, och musikkvällar med kända artister.
“Man ska kunna komma hit flera dagar i veckan och inte känna att man ätit sig mätt på menyn”, säger han.
Guldkaggen by Allegrine kommer ha öppet till sista augusti minst, skriver de på sin hemsida.
Läs mer på White Guide.