En klassisk korv efter shoppingen – och till en billig peng. Nu vill Ikea upprepa succén med en växtbaserad variant av korven.
Ikea ska få oss att äta mer vegokorv
Du har handlat på Ikea, irrat runt i gångarna och köpt kanske lite mer än vad du från början hade tänkt. Och framför allt – du är nu helt utsliten och kroppen skriker efter något att äta.
Vid utgången säljs varmkorv för 5 kronor – hurra!
Men alla har inte kunnat ta del av Ikeas succé, förrän möbeljätten äntligen lanserade en växtbaserad korv för några år sedan.
Nu kommer en ny växtbaserad korv som i såväl smak som konsistens liknar kedjans animaliska budgetsuccé, rapporterar Vegconomist.
Ska smaka korv, helt enkelt
Tillverkade av risprotein, lök, äpple, salt, peppar och rökiga kryddor, sägs korvarna ha en “karaktäristisk korvsmak”. De har också ett hölje, som ger samma känsla och sensoriska upplevelse som att bita i den klassiska varianten.
Det nya alternativet beskrivs som en modern utveckling av den ursprungliga animaliska varmkorven, som erbjudits i mer än 40 år.
“Vi har lagt mycket tid och kraft i utvecklingsprocessen för att ge våra kunder den bästa upplevelsen. Med en fantastisk smak, konsistens och rätt känsla när du biter i den är den växtbaserade varmkorven ett perfekt alternativ till vår traditionella ikoniska varmkorv, säger Helene von Reis, livsmedelschef hos Ikea.
Mindre klimatavtryck
Möbeljätten vill erbjuda fler växtbaserade alternativ med lägre klimatpåverkan.
“Att välja växtbaserad mat påverkar ofta klimatavtrycket mindre än djurbaserade alternativ”, säger von Reis.
Den nya växtbaserade varmkorven kommer att lanseras i Europa under sommar, till ett utlovat överkomligt pris för att locka fler kunder att göra ett mer hållbart val.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.