Dagens PS

Här är sommarens hetaste mattrender

Bilden föreställer honung på sked. Honung var en av de populäraste ingredienserna vid en matmässa i New York nyligen.
Nya spännande trender på Summer Fancy food. Honung ör en het smak. (Bild: Janerik Henriksson/TT)
Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup
Uppdaterad: 01 juli 2024Publicerad: 01 juli 2024

Honung, sweet and spicy och hälsosammare snacks är tre trender på årets festmatsmässa i New York. Häng med så får du två till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Mat & Vin

VIDEO: Billigaste vin hittas på Arlanda

10 nov. 2024

Årets Summer Fancy food show i New York har precis avslutats. Självklart är Nordamerikas största mässa för festmat bästa stället att få koll på vilka trender inom mat och dryck vi ska ha koll på.

Här är några av de viktigaste trenderna du ska tänka på under sommaren:

Honung är hett

Honung var årets stjärna på mässan, både i mat och dryck, berättar CNBC.

Vad sägs om en honungsläsk? Om du gillar mjuka pålägg, så kallade spreads, på din macka så finns det flera att välja mellan. Och från Nederländerna kom lakrits med honungssmak.

ANNONS

Senaste nytt

Spicy blir Swicy

Spicy har länge varit ett hett (hum) begrepp inom mat. Det gäller fortfarande, men nu kommer nästa steg: Swicy.

En kombination av sweet and spicy, enligt NACS. Starbucks lanserade tre nya lemonader på detta tema. Subway hade en swich sub och 7-Eleven erbjöd en hel meny som var sweet and spicy.

Fisk på burk är … trendigt?

ANNONS

För oss svenskar känns inte konservburkar med fisk särskilt exotiskt – matjesill någon? Men på New York-mässan fanns det gott om små burkar med fisk i olika former från hela världen.

Kanske ett resultat av förra årets sardin-trend på TikTok.

Spännande salami

Klassiska korvar som salami hade även de fått en uppgradering. Dels i smakkombinationer – tryffel, eller mezcal/salt, dels i innehåll.

Nu är det vilt som gäller. Älg, hjort och bisonoxe var populärt.

Hälsosamma snacks

Trenden att ersätta traditionella snacks med sånt som vi mår bättre av att äta har varit igång ett tag. Men det fanns ändå plats för en del nyheter på årets mässa.

Maj, ris och blomkål blir till “puffed snacks” som inte är steka utan ugnsbakade. Veganska varianter vinner i populäritet, samtidigt som frånvaron av gluten, konserveringsmedel med mera ökar.

Man blir ju lite hungrig av allt detta – eller vad säger du?

ANNONS

Läs också:

Så smakar den rekordheta kryddan: “Brinner i magen”. Dagens PS

Vegetarian? Det sitter i generna. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup

Skribent med lång erfarenhet inom marknadsföring, som bevakar den globala ekonomin, börs/finans samt ny teknologi.

Pontus Staunstrup
Pontus Staunstrup

Skribent med lång erfarenhet inom marknadsföring, som bevakar den globala ekonomin, börs/finans samt ny teknologi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS