Du kanske inte ens vill ta i den med tång. Men nu är den här. I år är det premiär för gröna geléhjärtan av tång på Alla hjärtans dag.
Gröna gelehjärtan i tång på Alla hjärtans dag
Mest läst i kategorin
Det är dags för årets upplaga av Alla hjärtans dag, som alltid 14 februari, och i år utmanas gränserna för vår kärleksfullhet av Reitans koncept PBX.
Reitan, med Pressbyrån och 7-Eleven, låter nämligen PBX-butiken i Albano lansera gröna geléhjärtan av tång 14 februari.
Mästerkock bakom
PBX är Reitan Convenience Living Lab med ambitionen att skapa framtidens hållbara convenience-handel.
Geléhjärtat, gjort på svensk tång och agar agar, har skapats och testats fram av Christin Kashou, som vann Sveriges mästerkock 2021.
“Det har varit väldigt roligt men också utmanande att labba fram Tånghjärtan från havet, vår version av det klassiska geléhjärtat som både följer strikta hållbarhetskriterier och samtidigt är innovativt och kul”, säger Christin Kashou.
“Vattenlevande alger som tång är ju inget som normalt används i godis eller geléhjärtan, men det kanske kan bli det nya på framtidens godishyllor”, funderar hon.
Grön succé?
Så kan det naturligtvis vara.
Succé för den gröna nykomlingen denna tisdag och det nya geléhjärtat kan bli en följetång…
Läs även: Alla hjärtans dag: Menyn som får din älskling på fall
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.
Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.