Dagens PS

Veckans restaurang: Förförd av Ruths i Malmö

Ruths i Malmö har tagit några kliv upp jämfört med föregångaren Bastard. Det är en krog som det är lätt att bli förtjust i. Riktigt bra mat och man märker att de som arbetar på Ruths gillar sitt jobb och är stolta över vad de erbjuder. (Foto: Ruths instagram)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 20 jan. 2022Publicerad: 19 jan. 2022

Ruths i Malmö har mer än väl plockat upp manteln efter föregångaren Bastard. Det är en krog som är det är lätt att bli väldigt förtjust i för den erbjuder så mycket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte bara lagom vällagad ambitiös och spännande mat, utan servisen är både personlig, serviceinriktad och kunnig. Man märker att de som arbetar på Ruths gillar sitt jobb och att de är stolta över vad de erbjuder.

Något som är långt ifrån självklart när man går på krogen.

Ambitionsnivån passar när man vill gå ut och ha en trevlig kväll, och inte ladda på med en ambitiös fine diningmåltid. Utan det är mer av bistro både vad gäller en något avskalad miljö och variation på rätter.

Rakt på sak

Men miljön är inte klassisk fransk bistro, utan ännu mer rakt på sak. Väggarna går i gröna toner mot oliv, och de vita delarna är brutna. Stolar och bord är ett hopplock utan att det känns fattigt eller för tankarna till en loppis.

Tyngden på mat och dryck är jämn. Ruths har ett stort vinutbud, inte minst vad gäller orangeviner. Som gäst erbjuds man att smaka flera viner tills man hittar något man gillar, utan att servisen verkar störd. Snarare tvärtom. Det blir lätt ett otvunget samtal om vilka viner man kan gilla.

Ruths i Malmö är väldigt rakt på sak. Inga krusiduller utan riktigt bra mat från personal som verkligen gillar vad de gör.

 

ANNONS

Senaste nytt

Vågat utan att bli utmanande

ANNONS

Och hur det då med maten? Menyn är tiltad åt det vågade hållet, utan att bli för utmanande. Här erbjuds små-, mellan- och normalstora rätter. Något vi verkligen uppskattade då det inbjuder till att både dela och ta hela rätter. För ett överdrivet delande kan lämna en med en något stressad känsla.

Vi delade bland annat på en utmärkt carpaccio di pozza med kronärtskocka och bottarga-ost. Carpaccion hade en alldeles utmärkt och inte för genomträngande sälta.

Boudin blanc – vit korv –rödbetor, senap och castellfranco. Kanske inte den mest spännande av korvrätter, som sällskapets korvkonossör ätit, men helt ok.

Ett toppval var dock regnbågsöringen med potatis och saltat citronsmör.

Dessert- och ostmenyn var klart begränsad, men det vägdes upp genom en superb och lagom söt kula stracciatella med botten av kolasås baserad på mjölk.

Det kan vara värt att notera att menyn på Ruths varieras regelbundet – på gott och på ont.

När vi sedan lämnade fick vi med oss varsin limpa surdegsbröd eftersom man helt enkelt bakat för mycket. Detta eftersom man säljer både över disk och serverar frukost och lunch på Ruths.

Något vi gärna provar nästa gång – för hit vill vi fler gånger!

Mat: 3,5
Service: 4,5
Prisvärdhet: 4,0
Stämning: 4,5

ANNONS

Fler krogrecensioner:

Möt Åres nya kung i backen. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Energikris
Spela klippet

Europas energikris: Höga priser och tveksamma lösningar

Energikrisen i Europa visar på utmaningar med den gröna omställningen. Många länder är beroende av naturgas, särskilt på vintern när energibehovet är större – och Europas energikris smittar även Sverige. En kombination av en omställning till väderberoende energiproduktion och kalla vinterdagar har gett rekordpriser på el i Tyskland – och södra Sverige dras med i krisen. […]