Det är Pizzeria 800 Grader – som i början av året fick utmärkelsen Gulddraken – som nu börjar tillverka pizza som smakar öl, berättar tidningen Café.
Firad pizzeria gräddar ölpizza
Mest läst i kategorin
Att pizzerian prisats beror på att den anses vara nyskapande, och att göra pizza på öl torde falla inom det epitetet.
“Bärs och pizza funkar ju alltid bra men här närmar sig smakerna varandra också. Så det vi lägger på har vi anpassat för att funka med bärs, det blir en bärsig pizza i toppingväg också. Stark, parmesan och salt… det kommer bli jävligt schysst med en kall lager”, säger Eddi Törnberg på 800 Grader till Café.
Ölpizzan ska göras i samarbete med Spendrups och Norrlands Guld, framgår det.
När degen blandas kommer drav som blandas med vetemjöl att användas – drav är en restprodukt från öltillverkningen.
“Degen får en lite mer svensk brödkultursmak, lite grövre och mer näringsrikt. Den blir mer proteinrik och har ett lägre glykemiskt index”, säger Eddi Törnberg i artikeln.
Enligt Café kommer pizzorna att säljas i första hand under festivalerna Way out west och Popaganda, dock kommer pizzorna att finnas på pizzerian för öl…förlåt, pizzasugna gäster mellan den 15 och 22 juni.
MISSA INTE: LISTA: Här dricker du världens dyraste öl >
LÄS ÄVEN: Stockholms hetaste uteserveringar >
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.
Utbildad journalist med 35 år i yrket och med erfarenhet från kvällspress, lokaltidningar, den kristna tidningen Dagen och Sveriges Radio. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS. Har tidigare varit kriminalreporter, allmänreporter, nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och chefredaktör för en branschtidning.