När arbetsdagen är slut är det skönt att varva ner med en drink. Frågan är bara vilken – i djungeln av cocktails. När cheferna får bestämma är det några klassiska namn som dyker upp – ibland dock med en tvist.
Här är chefernas favoritdrinkar
Mest läst i kategorin
James Bond är inte helt ute och cyklar när han väljer favoritdrinken i baren.
Men orden “shaken, not stirred” ska kastas om då vodka martinin helt klart ska vara rörd istället för skakad, och givetvis med en oliv, som inte är fylld med något.
“Jag vill inte ifrågasätta James Bond, men låt oss bara säga att hans val av en skakad martini inte är helt rätt”, säger Danny Winer som tillverkar stekpannor – till mästerkockar som Gordon Ramsay.
Vodka martini med en oliv
Enligt honom är martinin en “klassisk cocktail” men som man ändå måste tänka till kring.
“En skakad martini blir urvattnad och förlorar cocktailens integritet.”
Senaste nytt
En iskall margarita – klassisk drink
En annan klassisk drink, särkilt på ljumma sommarkvällar är margarita.
För att ge cocktailen en extra tvist är det bara att lägga till lite chili och vips hamnar energin på topp igen.
“Spicy margarita har alltid varit min favorit”, säger Jennifer Hyman som driver en plattform inom e-handel.
En annan sommarfavorit är Aperol Spritz men de kan lätt bli för många i värmen, vilket inte är lika kul efteråt.
Alkoholfria drinkar – roligare efteråt
Därför är det bra att varva med Mexican Spritzer – ett alkoholfritt alternativ som består av en shot limejuice, en skvätt salt, toppad med kolsyrat vatten, i ett glas med saltad kant.
“Det är ett högt glas fullt av elektrolyter”, säger Chrissy Fichtl, grundare till den Brooklyn-baserade doftspecialisten Apotheke, till Bloomberg.
Läs även:
Topplistan: Stockholms bästa cocktailbarer. Dagens PS
Spriten från Kina som ska ta över cocktailscenen. Dagens PS
Lista: Bästa öl-, vin- och cocktailbarerna. Dagens PS
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.