Om huvudsyftet med din träning är att gå ned i vikt kan det vara bra att veta vilken tid på dagen du får mest nytta av att träna.
Den här tiden är det bäst att träna – om du vill gå ned i vikt
Mest läst i kategorin
En ny studie ger ledtrådar som kan hjälpa dig att maximera din träning för viktminskning, det rapporterar CNN.
I studien undersökte forskarna vilken påverkan aktiviteter vid olika tider kan ha på sambandet mellan träning och fetma.
De studerade hälso- och aktivitetsdata från 5 285 personer som deltagit i USA:s nationella folkhälsomyndighets undersökning National Health and Nutrition Examination Survey, om hälsa och näring 2003 och 2006.
Deltagarnas midjemått och BMI registrerades och därefter bar de aktivitetsmätare under tio vakna timmar, eller mer, varje dag i fyra till sju dagar.
Träning på morgonen
Studien visar att personer som tränar mellan 07:00 och 09:00 har mindre midjemått och lägre BMI än personer som tränar mitt på dagen eller på kvällen.
De som tränade mellan 07:00 och 09:00 hade ett genomsnittligt BMI på 27,5. De som tränade mitt på dagen eller på kvällen hade ett genomsnittligt BMI på 28,3.
Deltagarnas genomsnittliga midjemåttet var 96 centimeter för morgontränarna samt 97,8 och 97,5 centimeter för de som tränade på dagen och på kvällen.
Senaste nytt
Stämmer med vanligt tips
“Det här är spännande ny forskning som stämmer överens med ett vanligt tips för att nå träningsmål, det vill säga, schemalägg träning på morgonen före e-post, telefonsamtal eller möten som kan distrahera dig”, säger Rebecca Krukowski i ett pressmeddelande, skriver CNN.
Hon är klinisk psykolog med expertis inom beteendevetenskap och viktkontroll och har inte varit inblandad i studien.
Tidigare har fynd om den bästa tiden för träning för viktminskning varit blandade.
“Denna forskning tillförde värdefulla bevis som är baserade på ett nationellt urval av (befolkningen i) USA, vilket inte har gjorts tidigare på ämnet timing av träning och viktminskning”, skriver studiens huvudförfattare Tongyu Ma i ett mejl till CNN.
Han är forskningsassistent och professor i rehabiliteringsvetenskap vid Hong Kong Polytechnic University.
Enligt experter kan skälen bakom studiens fynd ha att göra med både fysiologi och livsstilsvanor.
Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.
Läs mer: Vårt tankesätt påverkar vår vilja att motionera
Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.
Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.