Dagens PS

En lyckad campingsemester – så tänker ett proffs

Hemester Semester 2020 Sverige Naturkompaniet
Campingproffset Jennie Holmström ger sina bästa tips och råd för en lyckad semester.
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 27 maj 2021Publicerad: 06 juli 2020

Svenskarna semestrar som aldrig förr på hemmaplan. Många väljer att ha en campingsemester – kanske för första gången. Något som kan bli alldeles underbart – eller skapa en riktigt dålig stämning. Dagens PS ställde några frågor till Naturkompaniets Jennie Holmström, om hur de lagt upp sin verksamhet och bad om några tips och råd för en lyckad semester.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hur har er försäljning påverkats av corona-pandemin?
Precis som de flesta andra har även vi påverkats negativt. Men i Sverige har vi ju turen att ha en vacker natur som fortfarande är tillgänglig för oss och allt fler är nyfikna på friluftsliv.

Ser ni en ändrad efterfrågan med anledning av att nästan alla svenskar stannar i Sverige på sin semester i år?
Vi har sett ett ökat intresse för friluftsliv på hemmaplan generellt de senaste åren. Allt fler kontaktar oss för att få inspiration och tips på vilka plaster de kan besöka i Sverige och vad för typ av utrustning de kan behöva för att uppleva naturen, vandra och semestra hemma.

Vilka produkter säljer mer än vanligt?
Svårt att säga att vi säljer mer än vanligt utav någon specifik produkt men intresset för produkter som är kopplade till dagsturer, vandring och laga mat ute är stort. Vi erbjuder både tält- och ryggsäcksuthyrning i alla våra butiker.

“Börja enkelt”

Har ni fått brist på några produkter?
Nej, vi står väl förberedda inför säsongen, då vi sett fram emot ett ökat intresse av friluftsliv generellt.

Vad ska man tänka på om man är ovan vid att campa, men vill testa på?
Att börja enkelt och se till att den första natten ute blir så bekväm som möjligt. Välj en plats, inte för långt bort, så du med enkelhet kan bära med dig din packning och god mat som du kan tillaga ute. Läs på om platsen du ska besöka innan du ger dig iväg så du vet vilka regler som gäller. På vissa platser får du exempelvis inte göra upp en eld och då är det bra att ha ett gaskök exempelvis. Bekväma skor och ryggsäck som sitter bra är viktigt. Och sist men inte minst, se till att du får med dig allt skräp hem.

Vi glömmer ofta att planera vår packning så att kladdiga papptallrikar, burkar och använda servetter kan packas ner igen. Ha alltid en skräppåse med dig. Nu när allt fler kommer vistas i naturen är det ytterst viktigt att vi inte lämnar några spår efter oss så att naturen lämnas lika fin eller bättre än vad vi fann den.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Så använder kriminella kryptovalutor
Spela klippet

Så används kryptovalutor av kriminella

Intresset för kryptovalutor har skjutit i höjden i takt med att bitcoin och andra digitala tillgångar når nya rekord. Samtidigt växer oron för att tekniken utnyttjas för olagliga syften, såsom penningtvätt. Advokat Niklas Sinander, expert på området, berättar om utmaningarna och de åtgärder som vidtas för att stävja missbruk. Attraktiv för kriminella – Kryptotillgångar har […]