James Bond dricker inte vilken champagne som helst. Det ska vara Bollinger i glaset – och nu kommer det berömda champagnehuset med ett par nyheter.
Bonds favoritchampagne släpper nyheter
Mest läst i kategorin
Bollinger bjöd in till fest i Paris nyligen.
Det berömda champagnehuset som är känt för sin kvalitet och stil har tillverkat den ädla och bubbliga drycken i snart 200 år.
Bollinger firar ett par nyheter
Nu vill Bollinger fira nyheterna La Grande Année och La Grande Année Rosé 2015.
Kvällen då champagneglasen fylldes till bredden hölls i en gammal amfiteater från 1600-talet.
Det var glitter och glamour som gällde när Bollinger rullade ut den röda mattan, berättar Lux Magazine.
Under kvällen visade Bollinger för de inbjudna gästerna hur champagnen läggs på ekfat för jäsning, vilket är ovanligt för champagne, vilket dock skapar både komplexitet och djup i drycken.
Senaste nytt
Kombinera med rätt mat
Det gäller även att skapa matkombinationer som gästerna kommer ihåg.
Varför då inte ta in mästerkocken Olivier Nasti som har ett par Michelin-stjärnor i bagaget.
Natur var temat för kvällen, så kocken vävde vackert in sina rätter i temat, och parade samtidigt ihop dem med champagnen. Rätterna bestod av bland annat hjorttartar med Osciètre-kaviar – vilket passade perfekt med La Grande Année.
För ännu mer vilt, denna gång lite mörkare kött med en kombination av såser, hälldes La Grande Année Rosé 2015 upp i glasen.
Man behöver alltså inte dricka rött vin till vilt, det går alldeles utmärkt med champagne – som kommer från ekfat, är fyllda för hand och förseglade med naturlig kork.
Väntan efter tio år i Bollingers källare är över.
Läs även:
Champagne: En dryck som ställer till det. Dagens PS
Nu flödar champagnen i Dubai. Dagens PS
Då kan vi dricka brittisk champagne. Dagens PS
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.
Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.