Nyligen publicerad data visar att antalet länder som fördömer Ryssland har minskat sedan den senaste mätningen för ett år sedan.
Vilka länder stödjer Ryssland och vilka erbjuder hjälp?
Mest läst i kategorin
Rysslands diplomatiska motståndskraft sedan invasionen av Ukraina inleddes kan verka förvånande, landets utrikesminister Sergej Lavrov har försökt charma in sig hos olika länder och i mars välkomnade president Vladimir Putin Kinas ledare, det skriver The Economist.
Färre fördömer men till liten nytta
EIU, The Economists systerbolag publicerade i mars data som visar att antalet länder som fördömer Ryssland har minskat sedan förra året.
De länder som stödjer Ryssland är dock till liten nytta för Vladimir Putin och hans krigshets, skriver The Economist.
Sju nya länder börjar luta åt Ryssland
EIU har tittat på om och hur olika länders regeringar har stöttat Ryssland, exempelvis genom att undvika att kalla kriget i Ukraina för en invasion.
De har funnit att sedan förra året har sju länder, Benin, Botswana, Bolivia, Sydafrika, Togo, Uganda och Zimbabwe, börjat luta åt Rysslands håll, de är vänliga mot Ryssland utan att öppet stödja kriget.
Vissa länder, som Sydafrika, förhöll sig neutrala från början och andra länder, som Botswana har vänt sig från väst och börjat luta sig mer åt Ryssland.
Åtta länder har blivit neutrala
Åtta länder, av dem är Turkiet mest framträdande, har slutat stödja väst och blivit neutrala, övriga länder är Colombia, Djibouti, Gabon, Honduras, Libanon, Libya och Qatar.
Totalt sett har, under de senaste 12 månaderna, det antal länder som fördömer Ryssland minskat från 131 till 122.
Vill helst dra handelsfördelar
När det handlar om relationer vinner dock kvalitet över kvantitet och det mäktigaste land som Ryssland lyckats hålla goda relationer med är Kina.
Men Kinas ledare Xi Jinping verkar mest intresserad av att utnyttja kriget till sin fördel och inte så intresserad av att ge meningsfullt stöd till Rysslands krigsansträngning.
Hittills har Xi Jinping avvisat Rysslands förfrågningar om hjälp med vapen eller trupper, men väst känner fortfarande oro över möjligheten.
Indien, som klassas som neutralt mot Ryssland, är också mer intresserat av att dra nytta av handelsavtal än att bli tvunget att välja sida.
Många fler stödjer Ukraina
Turkiet, som också ses som neutralt, har ökat sin handel med Ryssland men stödjer även Ukraina med vapen som missilbärande drönare och artilleriammunition.
Av de länder som enligt EIU stödjer Ryssland är det bara Belarus, Iran och Nordkorea som har försett Ryssland med vapen.
Det kan jämföras med att 31 länder har aviserat vapenleveranser till Ukraina.
Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.
Läs mer: Larmet: Många ryska soldater super ihjäl sig
Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.
Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.