Supervalåret tuffar på och näst på tur är Storbritannien. Under torsdagen genomförs det brittiska valet och mycket pekar på att ett maktskifte kan vara på gång.
Vänstersväng: Brittiska valet går mot strömmen
Mest läst i kategorin
Det brittiska valet har minst sagt hamnat lite i skuggan av den franska ytterhögerns frammarsch och President Joe Bidens katastrofdebatt i USA.
Men den europeiska stormakten går också till ett val där britterna ser ut att gå mot strömmen.
I undersökning efter undersökning står Labour, det socialdemokratiska partiet, som vinnare – och det konservativa partiet Tories kan tappa makten för första gången på 14 år, rapporterar BBC. En liten gir till vänster, i ett Europa som går alltmer åt höger.
Kampanjen är över i brittiska valet
Med mindre än ett dygn kvar till valet är kampanjandet mer eller mindre över, och det är röstandet som återstår. Klyftan mellan de två stora partierna är fortsatt stor – och oppositionen leder stort och de kan bli dubbelt så stora som det sittande regeringspartiet.
Trots ett försök att problematisera sakers tillstånd i Storbritannien verkar britterna ändå ha svårt att köpa sin premiärminister Rishi Sunaks retorik – hur skulle landets problem kunna skyllas på någon annan än partiet som suttit vid makten i snart 14 år?
På tal om de 14 åren vid makten – inget parti har någonsin vunnit fem val i rad, och det ser alltså inte Tories ut att göra den här gången heller.
Senaste nytt
Brittiska valet – avgörande frågorna
Det är ett allmänt missnöje mot det politiska kaoset som präglat Tories de senaste åren och resultaten av Brexit som fäller regeringspartiet och banar väg för Labour. Rishi Sunaks kampanj för att vinna väljarnas förtroende ser inte ut att hålla.
De politiska frågorna som väger tyngst bland väljarna i årets val är landets ekonomi och hälsa och sjukvård, följt av migrationspolitiska frågor.
En annan fråga som fått stor betydelse för många av årets val är Israels invasion av Gaza och den starka opinion som det väckt i omvärlden.
Där plockar Labour poäng, i och med regeringspartiets ovilja att kräva vapenvila mellan Israel och Hamas.
Så tros börserna påverkas av maktskifte
Det har varit en mandatperiod präglad av kaos och motgångar för det konservativa partiet i Storbrittanien, och ett maktskifte tros vara en positiv för det brittiska börsklimatet.
Historiskt sett har börsen gynnats av ett maktskifte till Labour, även om det finns tydliga undantag där också.
Något som Storbritannien för övrigt delar med stora delar av världen är en frammarsch för ytterkantshögern. I deras fall genom den före detta Toriesmedlemmen Nigel Farage och hans parti Reform UK som ser ut att ta många röster från regeringspartiet.
Läs mer: Dråpslaget: Han uppmanar Joe Biden att hoppa av. Dagens PS
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.