På mindre än en vecka har havsnivån bidragit till att sänka tre hus i Rodanthe, North Carolina. Myndigheterna säger att hotet mot områdets strandvillor växer.
Här slukar den höga havsnivån strandvillorna
Mest läst i kategorin
Det senaste huset som föll var enligt lokala myndigheter tomt vid tillfället och de uppmanar folk att undvika det oberäkneliga och skrotfyllda vattnet.
“I norra Rodanthe och flera kilometer söderut manar vi alla att undvika vattnet och att bära skor med hård sula då området är fullt av delar från huset och spikfyllda brädor”, skriver myndigheterna.
För den som vill ta del av den brutala kollapsen så är den filmad och filmen går att se här. Men hur kommer det sig att allt fler hus slukas av havet?
Havsnivån slår mot strandvillor
En kombination av höjda havsnivåer, kraftiga tidvatten och hårda vindar har inneburit att just Rodanthes något speciella strandvillor, som byggs upp på pålar, har drabbats hårt av erosion. På vissa stränder menar man att havet tar så mycket som 17 fot om året.
Klimatförändringarna bidrar till att förvärra alla ovan nämnda faktorer, vilket betyder att problemet i området förväntas bli mycket värre när jordens medeltemperatur ökar.
Andra delar av USA är också kraftigt drabbade av erosion och bland annat i Kalifornien så har folk behövt lämna sina hem efter att oväder har hotat att sänka villor i Stilla havet.
Klimatförändringar kan orsaka bankkrasch
Tidigare i veckan släppte organisationen First Street en rapport som visade att många av USA:s banker har dålig koll på riskerna som klimatförändringarna medför deras verksamheter. Rapporten menar att risken är så pass stor och att bankerna har så dålig kännedom om det att det mycket väl kan orsaka nästa bankkrasch.
“Risken varierar, men oavsett storlek på banken, så har de någon nivå av klimatrisk kopplat till de lån man har gett ut”, säger Jeremy Porter, First Streets chef för klimatfrågor, till Fortune.
“Mindre regionala banker som är väldigt expanderade mot områden där översvämningar, skogsbränder och orkaner är vanligare är de känsligaste. Men vissa större banker har också stor klimatrisk i sin portfölj.”
Den stigande havsnivån och kraftiga oväder vid kusten är några av de riskerna som hotar att slå mot bankernas ekonomi om det stämmer att riskerna är större än man befarat.
Läs även: Shell stänger anläggningar på grund av oväder. Dagens PS
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.
Nyfiken skribent som bevakar börs- och finansnyheter med ett särskilt intresse för det internationella perspektivet.