De har länge dominerat som den viktigaste exportmarknaden för världens mest ikoniska bubbel. Nu finns det dock de som ser indikationer på att USA riskerar att bli omsprungna.
USA inte längre störst på bubbel – de kan ta över


Mest läst i kategorin
Det rör sig om bubbel, och en exportmarknad där USA länge dominerat. Fram tills nu.
I en tid av ekonomisk turbulens, och ett valår i bagaget, har USA:s champagnekonsumtion minskat. Samtidigt tros lager som ursprungligen var avsedda för den amerikanska marknaden ha omdirigerats till Storbritannien.
Det kan stärka britternas position som den största exportmarknaden för champagne, skriver The Drinks Business.
Läs även: Champagne: En dryck som ställer till det. Dagens PS
Priskampanjer på bubbel
Här har marknaden nämligen visat sig oväntat motståndskraftig under 2024, trots svajig ekonomi och stigande priser.
Skälet till det uppges vara strategiska priskampanjer som fått britterna att återupptäcka detta klassiska bubbel, liksom en stabil konsumtion i detaljhandeln och på restauranger, vilket har stärkt Storbritanniens försäljning.
Vidare har den äldre generationen, med större ekonomisk stabilitet, blivit en nyckelkund för champagne, särskilt hos exklusiva återförsäljare.
Aspekter som alltså sammantaget gör att importen av franskt bubbel mellan de två marknaderna nu minskar.
Läs också:

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.