Med kändisars och idrottares hjälp har byteshandeln med pins blivit både en sensation och en sport under OS i Paris. Särskilt populära är pins från Snoop Dogg och Simone Biles.
Byteshandeln – inofficiell sport under OS
Mest läst i kategorin
Pin trading, en länge etablerad tradition under OS, har fått nytt liv i Paris.
Dessa små, glänsande emblem som skapats av diverse sportdelegationer, länder och medieföretag, byts flitigt mellan både atleter och fans.
Under pandemin låg aktiviteten i dvala, men nu är entusiasmen tillbaka med full kraft.
Kändisar och stjärnstatus
Sociala medier har spelat en stor roll i det nyfunna intresset för pin trading. Kändisar och idrottare delar sina mest värdefulla byten på plattformar som TikTok och Instagram.
En särskilt eftertraktad pin är en liten orange träsko-pin från Nederländerna, som byttes mellan Yara ten Holte, holländsk handbollsspelare, och Ilona Maher, amerikansk rugbyspelare.
Maher visade stolt upp sin nya pin i ett inlägg på TikTok och deklarerade: “Handeln med pins är allvarlig business i OS-byn”.
Serena Williams berättade i sin tur om sin mest värdefulla pin från Nordkorea.
Snoop Dogg driver på pin-manin
Pin-manin har fått extra fart tack vare bland annat Snoop Dogg, som är kommentator för NBCUniversal under spelen. Han har skapat en egen eftertraktad pin som har blivit en symbol för hela evenemanget.
Hans pin, som visar honom i en kungligt blå träningsdräkt där han blåser ut de olympiska ringarna, har blivit en av de mest åtråvärda pinsen i byn.
En social sammankomst
Förutom att vara en samlarhobby har pin trading blivit ett sätt för atleter och fans att knyta band över nationsgränser.
“Det har blivit ett sätt att föra människor samman, även de som inte talar samma språk”, säger Mylan Murphy, innehållsskapare och digital ledare för Team USA, till The New York Times.
Simone Biles pin i egen design i form av ett guldhjärta med hennes signatur, har även den blivit extremt eftertraktad i byn.
Både fans och andra atleter har gjort det till ett mission att lägga vantarna på en Biles-pin.
En symbol för gemenskap
Pins började som ett sätt att identifiera atleter, domare och funktionärer under de första moderna spelen i Aten 1896.
Nu har denna inofficiella OS-sport utvecklats till att vara en symbol för vänskap och goodwill, där atleter byter pins för att utöka sina samlingar, knyta band och skapa minnen.
Läs också:
OS-facit: Färre brott – rån ner 24 procent. Dagens PS
Så mycket får OS-deltagarna i medaljbonus. Dagens PS
Bevakar i huvudsak privatekonomi och företagande.
Bevakar i huvudsak privatekonomi och företagande.