Dagens PS

Svenska e-sportföretaget G:loot tar in 100 miljoner

G:loot agerar som en plattform inom e-sport där aktörer kan spela mot varandra om mindre summor av pengar. (Skärmdump: Gloot.com)
G:loot agerar som en plattform inom e-sport där aktörer kan spela mot varandra om mindre summor av pengar. (Skärmdump: Gloot.com)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 08 jan. 2018Publicerad: 08 jan. 2018

Swedbank Robur och den nordiska kapitalförvaltaren Norron har varit delaktiga i e-sportföretaget G:loots senaste finansieringsrunda på 100 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi är mycket glada för att G:loot nu har fått in tunga investerare och kapital i denna Nordens hittills största investering inom e-sport”, säger Patrick Nybladh, vd och grundare av G:loot.

G:loot agerar som en plattform inom e-sport där aktörer kan spela mot varandra om mindre summor av pengar. Spelarna väljer själva plattformen och bland de turneringar som G:loot erbjuder finns GLL som är en av de främsta ligorna globalt i PlayerUnknown’s Battlegrounds, det mest sålda PC-spelet under 2017.

“G:loot är ett spännande bolag med en extremt skalbar produkt. Vi tror att G:loot har stora möjligheter att utvecklas till en av de största aktörerna inom e-sportvärlden”, säger Carl Armfeldt som är portföljförvaltare på Swedbank Robur.

Pengarna som G:loot fått in avser man att använda till marknadsföring i syfte att locka till sig fler spelare. Man tänker även utvidga utbudet av spel och har en global syn på båda satsningarna. Även nya rekryteringar väntas bli av.

G:loots ambition är att inom några år nå en miljardomsättning och bli en naturlig del av e-sport- och gamingvärlden.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]