Dagens PS

Krisbolaget SBB: Så mycket tjänar vi nästa år

SBB:s vd och grundare Ilija Batljan
SBB:s vd och grundare Ilija Batljan. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 13 sep. 2022Publicerad: 13 sep. 2022

SBB publicerar koncernens intjäningsförmåga för 2023 som i dag ska redovisas vid investerarpresentationer i Oslo och Paris.

ANNONS
ANNONS

I samband med investerarpresentationer som i dag hålls hos Kepler Chevreux i Paris och DNB i Oslo kommer Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, presentera koncernens intjäningsförmåga proforma för 2023.

Utfallet av proforma är inflationsjusterat och beaktar portföljförsäljningar efter utgången av årets andra kvartal samt gjorda avsiktsförklaringar om kommande försäljningar till ett sammanlagt värde om cirka 12 miljarder kronor.

Koncernens intjäningsförmåga proforma avser bolagets löpande kassaflöde till stamaktieägare av serie A och B, och uppgår proforma 2023 till 2,39 kronor per stamaktie A och B, vilket kan jämföras med 2,33 kronor innan portföljförsäljningarna och de antagna inflationsjusteringarna.

”Vi har under de senaste månaderna fortsatt vårt arbete att avyttra fastigheter i linje med bokförda värden i syfte att stärka vår balansräkning. Givet den höga avyttringstakten kommer vi i samband med investerarpresentationer idag att publicera en uppdaterad intjäningsförmåga för att underlätta bedömningen av SBB:s kassaflöden. Som vi konstaterat tidigare är SBB:s hyresintäkter kopplade till KPI och därmed inflationssäkrade, vilket speglas i att löpande kassaflöde per stamaktie A och B stärks trots stigande räntor och stora portföljförsäljningar”, säger  SBB:s vd och grundare Ilija Batljan i ett pressmeddelande.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Analys: Skräpbetyg hotar SBB – blankarna myser

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]