Dagens PS

Jetson Aero testar nya modeller av sin flygfarkost i Italien

Jetson Aero har köpt ett flygfält i Italien där nya modeller av bolagets flygande farkost Jetson One ska testas
Jetson Aero har köpt ett flygfält i Italien där nya modeller av bolagets flygande farkost Jetson One ska testas. (Foto: Skärmdump från Jetsons film)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 24 aug. 2022Publicerad: 24 aug. 2022

De två grundarna till startupbolaget Jetson Aero har köpt ett privat flygfält i Italien som ska användas för testflygningar av bolagets flygfarkost.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Peter Ternström och Tomasz Patan grundade Jetson Aero för fem år sedan. De har sedan dess byggt en flygfarkost, en slags flygande motorcykel, eller en stor drönare, kallad Jetson One som en person kan flyga i cirka 20 minuter med innan batterierna behöver laddas, det rapporterar Dagens Industri.

Sedan årets början har bolaget säkrat 100 miljoner kronor i riskkapital, för serieproduktion av farkosten. De två grundarna letar dock fortfarande kapital. Antalet förbeställda Jetson One är nu uppe i 500 och bolaget har köpt ett flygfält i Florens, Italien för cirka 8 miljoner kronor.

Enligt Peter Ternström, som även är bolagets vd, blir fyra nya prototyper av Jetson One klara i september och de ska testflygas och jämföras med varandra, sedan ska den bästa modellen ligga till grund för tillverkningen av 20 nya farkoster, det skriver Di.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Investerare som galna efter den svenska flygande bilen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]