Dagens PS

Iterio finslipar sin geoteknik med nytt tillskott

Itero
Iterios nya område är fältgeo- och mäteknik. Arkivbild. (Foto: TT)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 07 maj 2020Publicerad: 06 maj 2020

Teknikkonsulten Iterio utvecklar sin geoteknik-verksamhet genom en ny avdelning. Den ska ansvara för fältgeo- och mäteknik och chef blir mätningsingenjören Tobias Larsson som rekryterats från Ramboll. Det skriver företaget i ett pressmeddelande

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Iterio, konsulter inom samhällsplanering och byggande, stärker sitt kompetensområde geoteknik genom en satsning på fältgeo- och mätteknik som ett nytt affärsområde.

Som ny chef för området har Tobias Larsson rekryterats, som närmast kommer ifrån en roll som mätningsingenjör och gruppledare på Ramböll. Det nya affärsområdet innebär att Iterio kan erbjuda de flesta förekommande geo- och mättekniska undersökningarna, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar.

Fältgeo- och mätningsteknik verkar främst i Mälardalen med fokus på Stockholmsregionen Satsningen innebär att Iterio kan leverera helheten – från fältarbete till färdiga handlingar till både egna och externa projekt åt entreprenadföretag, myndigheter, trafikverket, kommuner och andra konsultbolag som inte har en egen mätfunktion.

“Geoteknik har fått en allt större betydelse i byggprocessen”, säger Jonas Jonsson, vd på Iterio. “Oavsett vad som ska byggas eller var det sker, ställs stora krav på bland annat byggbarhet, hållbarhet och minimal omgivningspåverkan. Vi köpte tidigare in fältarbetet i samband med projekt, men ett av huvudsyftena med att starta det nya affärsområdet var att kunna skapa hög kvalitet genom hela processen – från fältarbetet till färdiga handlingar”.

Utöver Tobias Larsson består affärsområdet av Tony Eriksson med över trettio års erfarenhet från branschen, senast från Ramböll. Till gruppen har också rekryterats Tim Envall och Daniel Lifvendahl.

“I takt med att projekten blivit fler behöver vi ha kompetensen från fältarbete till färdiga handlingar ”i huset”. Nu har vi kapacitet att täcka både egna projekt och erbjuda detta som en ny tjänst till externa kunder”, avslutar Jonas Jonsson.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]