Dagens PS

Guvernör lät ChatGPT skriva tal – blev bättre

ChatGPT skrev ett bättre tal, men det kunde ändå inte användas
ChatGPT skrev ett bättre tal, men det kunde ändå inte användas. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 sep. 2023Publicerad: 11 sep. 2023

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom brottas med vad som är bästa praxis för användande av artificiell intelligens, både i sitt yrkesliv och privat. Han lät ChatGPT skriva ett tal åt honom.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gavin Newsom, guvernör i den amerikanska delstaten Kalifornien, berättar för Bloomberg att ChatGPT skrev ett bättre “State of the state”-tal än vad han själv gjorde, det rapporterar Bloomberg.

“Vi använder den hela tiden… Den leder oss längs vägar som vi annars inte skulle gå. Det låter oss se runt vinklar som vi kanske har missat… Vi har roligt med Bard och jämför och kontrasterar det med ChatGPT”, säger han till Bloomberg.

Studera riskerna med AI

Nyligen undertecknade Gavin Newsom en verkställande order om artificiell intelligens, AI, som delvis ger statliga myndigheter i uppdrag att studera riskerna med AI för delstatens invånare.

Han berättar att de faktiskt bad ChatGPT skriva ett “state of the state”-tal och att det verkligen blev tio gånger bättre.

“Jag var, uppriktigt, öppet frustrerad över redigeringarna. Och jag liksom, jag orkar inte det här längre, låt oss bara få ChatGPT att göra det här. Och han kom tillbaka, tror jag inom 34 sekunder eller något. Du kan fråga Anthony (Senior Advisor Anthony York). Han kom tillbaka väldigt bekymrad”, säger Gavin Newsom till Bloomberg.

De kunde dock inte använda det, men ChatGPT hjälpte dem att se att de var på rätt väg.

Oroad över desinformation

Samtidigt funderar Gavin Newsom på bästa praxis för användandet av AI i sitt eget yrkes- och privatliv.

ANNONS

Han berättar att han oroar sig för all desinformation och all felinformation som hans dotter får via social media, han oroar sig för de “mikrokulter” som hans barn befinner sig i.

Han säger mikrokulter för han vet inte om det finns något bättre ord för att beskriva dem och att möjligheten för bots att dirigera människor in i dessa mikrokulter redan är överdimensionerad när det gäller vilket inflytande de har.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Apple begränsar anställdas användning av ChatGPT

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Fabege: "Fastighetsmarknaden ansträngd men inte i kris"

Fabege. Stockholms kommersiella fastighetsmarknad står inför stora utmaningar med ökande vakansgrader och höga byggkostnader. För fastighetsägare med ”örat mot rälsen” finns dock goda möjligheter kommande år. Johan Zachrisson, affärsutvecklingschef på Fabege (börskurs Fabage), målar upp en komplex bild av Stockholms fastighetsmarknad när han gästar Dagens PS studio. Fabege nyttjar sin storlek ”Fastighetsmarknaden är ansträngd men […]