Dagens PS

Tre av tio anställda får gå från fintech-företaget Juni

Tre av tio anställda får gå från fintech-företaget Juni
Junis grundare Samir El-Sabini och Anders Orsedal ger beskedet om uppsägningarna på Linkedin. Foto: Juni
Mia Jacobs
Mia Jacobs
Uppdaterad: 17 nov. 2022Publicerad: 17 nov. 2022

I somras tog fintech-företaget Juni in en miljard i kapital. Nu skriver företagets grundare på Linkedin att en tredjedel av de anställda måste sägas upp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fintech-bolaget Juni värderades för några månader sedan till 6,4 miljarder kronor. Det var i somras, när Förenade Arabemiratens förmögenhetsfond Mubadala Capital köpte in sig, uppger Dagens Industri.

Hetaste start-up:en

Företaget, som grundades för lite drygt två år sedan av Anders Orsedal och Samir El-Sabini, levererar finansiella tjänster till e-handelsbutiker. Företaget sågs som en av Sveriges hetaste start-ups, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Fintech rasar med e-handeln

Nu ser läget annorlunda ut. Året som startade med en aggressiv expansionsstrategi – och därmed anställningsstrategi – har rasat rakt ned med e-handeln.

Grundarna Samir El-Sabini och Anders Orsedal ger beskedet om uppsägningarna på Linkedin

Trots tuffare tider går fintech-företaget mot en rekordmånad i november. Foto: Juni

Rusande inflation och skakig aktiemarknad tillsammans med en åtdragen svångrem för konsumenterna gör att företaget nu “omvärderar sin organisatoriska struktur”, skriver grundarna på Linkedin.

Fortsatt stark position

Trots att företaget fortfarande har en stark finansiell position tack vare de 282 miljoner man hittills tagit in i kapital säger man nu upp en tredjedel av de anställda. Enligt inlägget har företaget vuxit med mer än 100 procent sedan i juni, och november ser ut att bli en rekordmånad.

ANNONS

Tror på visionen

Beslutet att säga upp anställda är “proaktivt”, enligt Orsedal och El-Sabini. I inlägget framhåller de att de fortfarande tror på sin vision.

“Vårt beslut att omvärdera vår organisatoriska struktur och operativa modell är ett proaktivt steg som garanterar att vi får bästa möjliga position att möta alla utmaningar som den här breda makroekonomiska miljön kan ge i framtiden”, skriver Anders Orsedal och Samir El-Sabini i sitt inlägg på Linkedin.

Läs även: Bästa “Black Friday” någonsin – tacka lågkonjunkturen 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

Mia Jacobs
Mia Jacobs

Journalist på Dagens PS med lång erfarenhet från olika medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS