Dagens PS

Svenska Willa Pay växer i USA med riskkapital

Willa Pay
Willa Pays grundare: Peter Blom, Aron Levin, Kristofer Sommestad och Stefan Pettersson. (Foto: Pressbild)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 08 juli 2021Publicerad: 08 juli 2021

Fintechbolaget Willa Pay tar in 154 miljoner i riskkapital från bland annat New York-baserade fonden Fintech Collective – och siktar på snabb tillväxt för sin “bank för frilansare”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Företaget har en app som syftar till att frilansare ska kunna ta betalt utan administrativt krångel. Fokus ligger på den amerikanska marknaden, där faktureringsprocessen är komplex och en av tre fakturor betalas för sent. Runt 60 miljoner amerikaner arbetar som frilansare och siffran väntas växa, enligt Di Digital.

Vill trippla antalet anställda

Efterfrågan är högre än företaget klarar av – nu vill man växa, och det fort. Willa Pay har dubbla huvudkvarter i Stockholm och Los Angeles.

”Vi behöver fortsätta bygga ut produkterbjudandet och för det behöver vi anställa fler personer som jobbar med exempelvis produktutveckling och kundtjänst. Vi behöver anställa fler än 50 personer och gå från 25 till 75 anställda i år”, säger vd:n och medgrundaren Kristofer Sommestad till Di Digital.

För att klara av den snabba tillväxten har Willa Pay tagit i nytt kapital. New York-baserade fonden Fintech Collective leder rundan.

”Den drivs av personer som har startat, drivit och sålt flera framgångsrika bolag. De har bred erfarenhet och bra nätverk i den amerikanska finansvärlden, andra partnerbolag och kapitalmarknaden. Det är en superkraft att få med sig dem”, säger Kristofer Sommestad om den nya investeraren.

Ingen plan på att lansera i Sverige

Även Entrée Capital och EQT har investerat i kapitalrundan som är på 154 miljoner kronor. Pengarna ska användas till expansion på den amerikanska marknaden. För närvarande finns ingen plan på att lansera i Sverige.

”USA är en mogen marknad. Europa är superintressant för oss, liksom Sydamerika och Asien. Där ser vi snabbväxande frilansmarknader. I Sverige kan man absolut lansera, men det är en förhållandevis liten marknad. Sverige är inte nummer två på listan, men det skulle kunna vara kul någon gång”, säger Kristofer Sommestad.

ANNONS

Läs mer: Wise värderat till 94 miljarder i direktlistning

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Journalist som nu har fokus på börs och finans, med extra förkärlek för makroekonomi, geopolitik och råvaror.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS