Dagens PS

Det här blir de största fastighetsaffärerna 2022

Tidningen Fastighetsvärlden listar de 20 största fastighetsaffärerna som görs i Sverige 2022
Tidningen Fastighetsvärlden listar de 20 största fastighetsaffärerna som görs i Sverige 2022. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 05 apr. 2022Publicerad: 05 apr. 2022

Tidningen Fastighetsvärlden listar de 20 största fastighetsaffärerna som kommer göras i Sverige i år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fastighetsvärlden skriver att nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag till den lista tidningen sammanställt över de största fastighetsaffärerna som görs 2022:

SBB köper 24 fastigheter på totalt 136 000 kvadratmeter av Kifab i Kalmar AB för 2 637 miöljoner kronor.

Ica Fastigheter och Bonnier fastigheter bildar det samägda bolaget Trecore och förvärvar 44 butiksfastigheter från Ica Fastigheter för 2 500 miljoner kronor.

I Gävle köper Regio tolv kontorsfastigheter med en uthyrningsbar yta på cirka 107 000 kvadratmeter av Castellum för 2 400 miljoner kronor.

Sveaviken köper bostadsprojekt av Slättö, bland annat tre fastigheter i bostadsområdet Ladugårdsängen i Örebro, för 2 200 miljoner kronor.

Altura köper 13 fastigheter med äldreboenden i Stockholm-Mälardalen, Dalarna och Skåne av Stenvalvet för 2 100 miljoner kronor.

Det nya bolaget Vendus som har etablerats av Carnegie, Venandi Fastigheter och MEL & ME köper alla aktier i V Real Estate och därmed bolagets protfölj med 37 livsmedelsfastigheter för 2 000 miljoner kronor.

Affärer under 2 miljarder

Heimstaden förvärvar 38 fastigheter med sammanlagt 806 hyresrätter i Jönköping av VBAB för 1 700 miljoner kronor.

ANNONS

Catena köper två logistikfastigheter av Halmslätten för 1 520 miljoner kronor. Den ena fastigheten finns i Halmstad och den andra i Umeå, båda har Martin & Servera som hyresgäst.

Samriskbolaget Svenska Myndighetsbyggnader, som ägs av SBB och Kåpan Pensioner, köper två fastigheter av SBB för 1 350 miljoner kronor. Domstolsverket och Polismyndigheten är fastigheternas hyresgäster.

Slättö köper bland annat bostadsprojekten Kolatorp 1:360 och 1:366 i Haninge utanför Stockholm och Tranbäret 1 i Kalmar av Sandviken för 1 300 miljoner kronor. Tidigare har Slättö samägt bostadsprojekten med Sandviken i ett samriskbolag.

Serena Properties köper Heron City i Kungens Kurva utanför Stockholm för 1 000 miljoner kronor, av ett samriskföretag ägt av CapMan, Varma och Cavendo. Köpeskillingen är en bedömning gjord av fastighetsvärldens redaktion.

Affärer under 1 miljard

Emilshus förvärvar 13 fastigheter på flera orter av Nyfosa i Småland och Östergötland för 947 miljoner kronor. Fastigheterna har en sammanlagd yta på 111 000 kvadratmeter.

Allianz i Norrköping köper en nybyggd fastighet i Norrköping med 70 000 kvadratmeter lokaler av Infrahubs för 880 miljoner kronor.

Slättö köper 50 procent av Klippudden med fastigheter i Kalmar, Borgholm, Linköping och Norrköping värda sammanlagt 1,7 miljarder kronor. Köpeskillingen är 850 miljoner kropnor.

Fabege förvärvar fastigheten Kabelverket 2 i Älvsjö utanför Stockholm för 812 miljoner kronor. Fastigheten består av fyra kontorshus.

ANNONS

Logistea köper 15 fastigheter med cirka 125 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta av Profura för 770 miljoner kronor.

Citycon förvärvar en fastighet i Barkarbystaden med 200 lägenheter av Botrygg i Stockholm för 700 miljoner kronor.

Revelop köper fastigheten Hästägaren 3 i Mölndal med en uthyrningsbar yta på 48 000 kvadratmeter av Västsvensk Logistik för 665 miljoner kronor.

SBF Bostad förvärvar Trabo Fastigheters bestånd i Tranås och Årjäng för 650 miljoner kronor. Beståndet består av 21 fastigheter med 551 lägenheter.

NREP i Bromsten köper ett hyresbostadsprojekt i Bromstensstaden i Stockholm av Skanska för 580 miljoner kronor. Projektet består av flera byggnader och sammanlagt 145 hyresrätter.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Halmslätten fastigheter säljer fastighetsportföljen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Då kan ditt barnsparande bli olagligt

Barnsparande behöver inte bara vara en kärlekshandling – det kan även vara ett sätt att ge dina barn en stabil start i livet. Men vad händer när det lilla sparkontot växer till sig och når gränser du kanske inte visste fanns? Med lite planering och kunskap kan du undvika oönskade överraskningar och samtidigt maxa deras […]