Det finns både utmaningar och möjligheter kopplade till den gröna omställningen vad gäller förnybara energikällor. En av dessa är tillgången till planerbar fossilfri elproduktion. Dagar när vinden blåser svagt och solen går i moln behövs andra gröna energikällor som kan leverera i både vått och torrt.
Storsatsning på Sveriges största förnybara energikälla
Bland alternativen till fossilberoende planerbar energi hittar vi bioenergin. Där utvinns el och värme genom att bränna överblivet material från skogsindustri och lantbruk. En teknik som står inför stora teknologiska framsteg.
Enligt Energimyndigheten är bioenergi redan den största förnybara energikällan i Sverige sett till slutlig energianvändning, men då främst genom värmeproduktion.
Genom ny teknik ska svenska Phoenix Biopower rejält öka andelen el som framställs i processen.
”Det finns en enorm marknad där ute. Hela samhället ska elektrifieras och elen är numera den heliga gralen. Om du har en anläggning som omvandlar bränsle till el med 30 procents effektivitet och en annan som har 50 procents effektivitet – vilken tror du då har en fördel?”, säger Henrik Båge, vd för Phoenix Biopower.
Henrik Båge berättade om bolagets tekniska lösning, verksamhet och pågående nyemission i avsnitt 51 av Finansräven. Du kan ta del av hela podden här:
Stort intresse från gasberoende marknader
Under det gångna året har vi blivit smärtsamt medvetna om hur beroende vi är av leveranser av fossila bränslen från Ryssland.
Europa står nu inför en svår energikris och behöver kraftigt påskynda utvecklingen av egen fossilfri energiproduktion.
I kölvattnet av den utvecklingen, med skenande energipriser och ett stort behov av alternativ, föds fina möjligheter för innovativa och fossilfria alternativ. Något som gjort Phoenix Biopowers teknik mer aktuell än någonsin.
En aktör som investerat i Phoenix Biopower är InnoEnergy, ett av de största europeiska investmentbolagen inom förnybar energiproduktion.
InnoEnergy har tidigare lyft Phoenix Biopower som ett av de tre portföljbolag som har bäst chanser att växa till en så kallad ’enhörning’, alltså ett bolag värderat till över 1 miljard dollar.
”Vi har märkt av ett klart stigande intresse, vilket självklart beror till viss del på omvärldsfaktorer men också på att vi kommit längre. Intresset från stora internationella aktörer ökar och det handlar både om stora bolag från olje- och gassektorn som andra länders motsvarighet till Vattenfall”, säger Henrik Båge.
Nyemission för framtidens fossilfria energiproduktion
Phoenix Biopower genomför nu en nyemission där man tar in 17,5 miljoner kronor före emissionskostnader eller 26,7 miljoner kronor vid en eventuell överteckning.
Pengarna från emissionen ska i huvudsak användas till teknik- och affärsutveckling.
”Alla bolagets tidigare emissioner har övertecknats så det finns förstås en förhoppning om att det blir så också denna gång. Givet hur omvärlden ser ut känns det helt rätt att arbeta med den här tekniken just nu”, säger Henrik Båge.
Erbjudandet i korthet
För ytterligare information om erbjudandet samt knappar till att investera, vänligen se nedan.
Villkor: Tio (10) befintliga aktier ger rätt att teckna en (1) aktie av serie B
Teckningskurs: 10,15 SEK
Avstämningsdag: 6 oktober 2022
Teckningstid: 10 oktober – 24 oktober 2022
Läs mer: Stegrande elpriser banar väg för högeffektiv bioenergi
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.
Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.