Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

De sprider riskerna med peer-to-peer-krediter

Savelend, peer-to-peer-krediter
SaveLend erbjuder möjligheten att maximera avkastningen och minimera risken genom sina peer-to-peer-krediter. Bolaget genomför nu en spridningsemissionen inför börsnoteringen på Nasdaq First North Growth Market.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 18 maj 2021Publicerad: 18 maj 2021

Att maximera avkastningen och minimera risken är varje investerares dröm. SaveLend, som är på väg att listas på Nasdaq First North Growth Market, erbjuder just den möjligheten genom sina peer-to-peer-krediter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
PS Partner

Relevance Communication: Starkare journalistik tillsammans

21 dec. 2024

Alla investeringar innebär en risk, oavsett om det handlar om aktier, fonder, peer-to-peer-lån, fastigheter, andra fysiska tillgångar eller något annat. Hur stor risken är varierar, likaså avkastningen.

En högre risk innebär generellt en högre avkastning, och tvärtom – no risk no reward, som ordspråket säger. En bra investerare gör därför sitt bästa för att maximera avkastningen samtidigt som riskerna hålls nere.

Avkastning i utbetald ränta

Detta görs bland annat genom att diversifiera investeringarna, alltså sprida ut riskerna. Om man har flera olika investeringar som alla har hög risk är den sammanlagda risken ändå lägre än om man lagt alla pengar i samma korg. En investering kan gå illa medan flera andra går bra och därmed fås ändå ett positivt slutresultat.

Den principen är en central del i SaveLends affärsidé. Bolaget erbjuder sina kunder att investera i peer-to-peer-krediter till privatpersoner och företag. Dessa krediter ger avkastning i form av utbetald ränta.

SaveLend har en målavkastning på 7-9 procent, men sedan starten 2014 har bolaget betalt ut 9,34 procent i ränta per år i genomsnitt på insatt kapital.

Placeras i hundratals olika krediter

Risken minimeras genom att peer-to-peer-krediter hos SaveLend placeras i hundratals olika krediter. Dessutom rekommenderar SaveLend att man ytterligare sprider riskerna genom att också spara på andra sätt, som aktier eller fonder.

Dessutom bör man ha en plan för riskspridning, till exempel genom att investera sitt kapital i 50 procent aktier, 30 procent i fonder och 20 procent i peer-to-peer-krediter.

ANNONS

Snart kan investerare också köpa aktier i SaveLend – som förbereder en börsnotering innan midsommar.

“Nu tar vi nästa steg i bolagets utveckling och bjuder in fler  att vara med på dubbla resor, både på plattformen som investerare och som aktieägare”, säger Ludwig Pettersson, grundare och vd på SaveLend.

Läs mer: Så utmanas bankerna av uppstickare

Erbjudandet i korthet

Inbjudan till teckning av aktier i SaveLend Group AB inför notering på Nasdaq First North Growth Market. Hagberg & Aneborn är bolagets emissionsinstitut. Välkommen att teckna vi länkar nedan.

Teckningskurs: Teckningskursen uppgår till 7,50 SEK per aktie. Courtage utgår ej.
Minsta teckningspost: Anmälan om teckning av aktier ska avse lägst 700 aktier, motsvarande 5 250 SEK. Därefter sker teckning i valfritt antal aktier.
Teckningsperiod: 14 maj 2021 till 28 maj 2021.
Utspädning: Vid full teckning i Erbjudandet och den riktade emissionen kommer antalet aktier i SaveLend Group att öka från 38 026 263 aktier till 44 726 263 aktier, vilket motsvarar en utspädningseffekt om 14,98 procent.
Teckningsåtaganden: Erbjudandet omfattas av teckningsåtagande uppgående till cirka 35,25 MSEK, motsvarande cirka 75 procent av Erbjudandet, från befintliga aktieägare och externa investerare som har åtagit sig att teckna aktier till samma villkor som övriga investerare i Erbjudandet.
Finansiell rådgivare: Corpura Fondkommission AB

Prospekt
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Så använder kriminella kryptovalutor
Spela klippet

Så används kryptovalutor av kriminella

Intresset för kryptovalutor har skjutit i höjden i takt med att bitcoin och andra digitala tillgångar når nya rekord. Samtidigt växer oron för att tekniken utnyttjas för olagliga syften, såsom penningtvätt. Advokat Niklas Sinander, expert på området, berättar om utmaningarna och de åtgärder som vidtas för att stävja missbruk. Attraktiv för kriminella – Kryptotillgångar har […]