SPONSRAT AV SJ: Fler avgångar, bättre uppkoppling och gourmetmat i bistron. Det är några av SJ:s satsningar som gör det ännu lättare att ta tåget på affärsresan.
SJ satsar: Bättre uppkoppling och fler avgångar
Mest läst i kategorin
Att ta tåget under affärsresan är därför ett klokt val inte minst för att det är både smidigt och tidseffektivt att kunna utnyttja restiden till att jobba eller samla energi inför dagens utmaningar.
Nu gör SJ dessutom flera satsningar som underlättar för pendlarna mellan Stockholm och Göteborg. Från och med den 10 december införs till exempel en ny tidtabell som innehåller totalt 12 nya direkttåg med X2000-tåg utan uppehåll varje vecka. Dessutom blir det fyra nya avgångar med SJ:s InterCity-tåg varje vecka.
– Vi genomför en rejäl satsning på resandet mellan Stockholm och Göteborg. Varje dag finns 50 avgångar att välja på mellan de båda städerna, varav de flesta med X 2000, säger Maria Hofberg, affärschef vid SJ.
Även andra populära sträckor för ökade avgångar i samband med den nya tidtabellen. Stockholm-Västerås-Örebro utökas till exempel med 41 nya avgångar per vecka.
Vart vill du resa? Boka redan nu.
För att kunna utnyttja resan på bästa sätt testar SJ just nu dessutom en ny typ av 4G+-utrustning på några av X2000-tågen för mer driftsäkert och snabbare internet. Försöken kommer att fortlöpa under hösten och sedan utvärderas.
Dessutom installeras WiFi nu i de personvagnar som ingår i många av SJ Regionaltåg och SJ InterCity-tåg. I den första fasen ska WiFi installeras 132 vagnar.
– Vår inriktning är tydlig. Tågresan ska vara användbar tid för arbete, studier eller nöjen och då är WiFi viktig, säger Jan Kyrk, affärschef SJ.
För den som behöver en paus och lite energipåfyllning under resan har SJ dessutom inlett ett samarbete med Kalf & Hansen, för att förstärka det ekologiska utbudet i bistron. Bakom restaurangkonceptet står kockprofilen Rune Kalf-Hansen och hans son Fabian, som idag också driver två ekologiska snabbmatsrestauranger i Stockholm tillsammans.
– Vi tror att det finns ett sug och en längtan efter snabbmat som inte bara är snabb utan också god, nyttig och schysst producerad. Vår mat ska kännas nordisk, vilket vi tycker köttbullar, fiskfrikadeller och vegetariska frikadeller är, säger Rune Kalf-Hansen.