Dagens PS

Sista möjligheten att investera i framtidens företagshälsovård

Medhelp
Med hjälp av en IT-baserad analys går företagshälsovården mot att bli mer proaktiv istället för reaktiv. Här ligger börsaktuella svenska MedHelp i frontlinjen.
ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 11 okt. 2021

Marknaden för företagshälsovård befinner sig i en stor förändringsprocess. En allt större del av företagshälsovården digitaliseras och går nu mot att bli mer datadriven.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Med hjälp av en IT-baserad analys går företagshälsovården mot att bli mer proaktiv istället för reaktiv. Här ligger börsaktuella svenska MedHelp i frontlinjen.

MedHelps IT-lösning är en SaaS-plattform som företag prenumererar på. Därifrån kan organisationerna se tydliga mönster vad gäller exempelvis sjukskrivning. Både för hela organisationen och för enskilda individer.

I dagsläget har MedHelp uppemot 200 000 anställda anslutna till plattformen, varav cirka två tredjedelar är anslutna via företagshälsopartners. Totalt är företagskunderna cirka 500 till antalet.

Tydlig överblick

”Bolagets tjänst för bemanningsplanering ger en tydlig överblick över sjukfrånvaro i realtid, underlättar planering, bemanning och administration för chefer samt bemanningsansvariga. Systemet uppdateras automatiskt varje minut och inkommande anmälningar meddelas direkt till den bemanningsansvariga. På så vis blir det enkelt att veta var och när en vikarie behöver tillsättas dygnet runt istället för att besväras av sjukanmälningar per telefon”, så förklarar MedHelp vad deras tjänst kan bidra med i sitt prospekt i samband med listningen av bolagets aktie på Nasdaq First North.

”Den konkurrens som finns utgörs främst av andra tjänster, som likt MedHelp, kompletterar den nationella företagshälsovården. Det skulle exempelvis kunna vara lösningar av mer administrativ karaktär”, berättar MedHelp och fortsätter:

”Något att ha med sig är också att två av de större aktörerna inom företagshälsovård, Avonova och Feelgood, redan är MedHelps samarbetspartners”. 

Långa relationer

MedHelp har långa relationer till sina kunder. Bolagets bedömning är att man förlorar förhållandevis få kunder till följd av missnöjdhet. Kundbortfallsgraden, från engelskans churn, låg på omkring 5 procent år 2020.

ANNONS

MedHelps befintliga geografiska marknader är Sverige och Danmark. Synergierna mellan den danska och svenska verksamheten är många och beträffar bland annat försäljning, marknadsföring, IT-system och ledning. Nästa steg för bolaget är att göra inträde på den norska marknaden där ett vilande dotterbolag redan finns, vilket beräknas ske under inledningen av 2022.

Förutom fortsatt etablering i Danmark och att lansera i Norge ser MedHelp goda möjligheter till att sprida sina molntjänster för företagshälsa internationellt med befintliga företagskunder. Finland, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna är exempel på marknader som bolaget ser som intressanta att expandera till i framtiden, helst tillsammans med existerande internationella kunder.

I ett första skede kan den europeiska expansionen komma att ske med en stor befintlig kund som har över 200 000 anställda globalt och med vilka man nu har ett tecknat ett globalt SaaS-avtal.

Erbjudandet i korthet

Publik nyemission i Medhelp Care Aktiebolag (publ).

Erbjudandet: Avser högst 5 434 782 aktier. Vid full teckning tillförs bolaget en emissionslikvid om cirka 50 MSEK före avdrag för emissionskostnader.
Teckningskurs: 9,20 SEK. Courtage utgår ej.
Minsta teckningspost: 590 aktier, motsvarande 5 428 SEK.
Teckningsåtaganden: 40 MSEK, motsvarande cirka 80 procent av erbjudandet.
Teckningsperiod: 27 september 2021 – 11 oktober 2021.
Likviddag: 18 oktober 2021.
Preliminär första handelsdag: 26 oktober 2021 på Nasdaq First North Growth Market.
Lock-up åtaganden: Cirka 94 procent av aktierna i bolaget före genomförandet av erbjudandet är föremål för lock-up under en period om 12 månader från första handelsdag.
Bolagsvärdering före erbjudandet: 230 MSEK.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice

PS Emissionsservice skriver artiklar på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar är annonser och reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS PS Emissionsservice
ANNONS PS Emissionsservice

PS Emissionsservice skriver artiklar på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar är annonser och reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Skärpta straff för olaglig finansiell verksamhet 

Nu ska finansbrott likställas med organiserad brottslighet. Det anser Ekobrottsmyndigheten, som kräver hårdare straff för brott på finansmarknaden. Se mer i videon ovan. Rikard Jermsten är nytillträdd generaldirektör och chef för Ekobrottsmyndigheten. Han anser att finansbrott är lika allvarliga som organiserad brottslighet. Därför behövs hårdare straff. MISSA INTE: Thedéens skarpa varning: Värre läge än 2020 […]