Dagens PS

Så ska fler få tillgång till specialrullstol – för tuff terräng

Zoomability tillverkar och säljer den terränggående elrullstolen Zoom Uphill
Zoomability tillverkar och säljer den terränggående elrullstolen Zoom Uphill, som hjälper rörelsehindrade att ta sig till ställen i naturen de inte har möjlighet att nå annars. (Foto: Zoomability)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 22 juni 2023Publicerad: 22 juni 2023

Terrängrullstolen Zoom Uphill innebär helt nya möjligheter för många som annars är bundna till områden som i bästa fall är tillgänglighetsanpassade. Genom att möjliggöra utlåning och uthyrning för kortare perioder och enstaka naturupplevelser ska fler få tillgång till den banbrytande rullstolen.

ANNONS

Mest läst i kategorin

Zoomability, listade på Spotlight Stockmarket, tillverkar och säljer den terränggående elrullstolen Zoom Uphill, som hjälper rörelsehindrade att ta sig till ställen i naturen de inte har möjlighet att nå annars.

”Zoomen har genom åren levererats i över 1000 exemplar. Vi får i princip varje dag bekräftelse på vilken förändring av livet till det bättre den bidrar med för våra användare”, berättar Mathias Lewén, ansvarig för marknad och försäljning på Zoomability.

Investerar för framtiden

Bolaget, som just nu är aktuella med en pågående teckningsoption, visade under det senaste året en tillväxt på 36 procent.

Samtidigt investerade de i att organisera sig för en betydligt kraftigare expansion i framtiden.

Investera i Zoomability på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

ANNONS

Senaste nytt

Koncept som möjliggör naturupplevelse för flera

För att nå ut till fler och ge så många som möjligt en chans att ta sig ut i naturen på egna villkor har Zoomability ett koncept som man kallar Zoomcamps. (Foto: Zoomability)

ANNONS

För att nå ut till fler och ge så många som möjligt en chans att ta sig ut i naturen på egna villkor har Zoomability ett koncept som man kallar Zoomcamps.

Ett Zoomcamp innebär att en lokal aktör, t.ex ett friluftscenter, uthyrare av utrustning eller en Fritidsbank, hyr eller köper in en Zoom i sitt sortiment och sedan i sin tur hyr eller lånar ut den till intresserade under kortare eller längre perioder.

Fallängetorp vandrarhem och B&B utanför Sala i norra Västmanland har haft ett par Zoom Uphill under nästan 10 år och använder dem som viktiga delar i att göra sin anläggning mer tillgänglig.

”Vi firar tio år som turistmål och inviger nu en ny natur- och kulturled som ska passa för många,” berättar Anitha Barrsäter på Fallängetorp och fortsätter:

”Vi har genom åren utvecklat både boende och aktiviteter med hög tillgänglighet. Vårt motto är “Vi kan inte göra allt för alla men mycket mer för många” och Zoomarna hjälper till med att få fler ut i naturen, bland annat på den nya leden.”

Under våren och sommaren har Zoomability även ett samarbete med fem Fritidsbanker, som gratis lånar in två Zoomar för vidare uthyrning. Försöket inleddes i april i Karlstad och man har haft ett mycket lyckosamt utfall med Zoomar bokade mer än hälften av de 60 dagarna och man noterade drygt 300 snabblån vid olika event.

Ska expandera genom nya samarbeten

Zoomability arbetar för att hitta fler partners

Zoomability arbetar för att hitta fler partners där man kan ha ett Zoomcamp med en eller flera Zoomar för uthyrning. (Foto: Zoomability)

Zoomability arbetar nu för att hitta fler partners där man kan ha ett Zoomcamp med en eller flera Zoomar för uthyrning.

ANNONS

”Att låta fler få testa Zoomen känns väldigt bra i hjärtat, men vi tror också det kommer bidra till ökad uppmärksamhet kring tillgänglig natur och turism och därmed också en större marknad för våra produkter”, menar Mathias Lewén.

”Vi vill i första hand etablera konceptet i Sverige på 5–6 olika ställen”, berättar Mathias vidare och fortsätter:

”Men vi har även intresse från delar av Europa samt har haft initial kontakt med potentiella uthyrare i USA.”

Investera i tillgängliga naturupplevelser

I samband med satsningen man gör på expansion, söker man också mer kapital.

”Vi behöver mer kapital för att få det ”lilla fruktträd” som Zoomability är idag att växa och ge frukt många år framöver.” menar Pehr-Johan Fager, vd på Zoomability och fortsätter:

”Genom att få in nytt kapital via inlösen av pågående teckningsoptioner ökar möjligheterna betydligt, men det räcker inte hela vägen.”

En investering i att fördubbla produktionen, och därmed möta den efterfrågan som finns, kostar betydligt mer och Zoomability kommer troligen behöva ta in mer kapital senare i år.

”Vi har nu representation i 17 länder och är registrerade som medicintekniskt hjälpmedel klass 1 enligt MDR2017/745 och uppfyller EN12184. Vi har aldrig haft så goda förutsättningar för tillväxt som nu.” avslutar Pehr-Johan.

ANNONS

Investera i Zoomability på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Läs mer: Svensk rullstol öppnar dörren till naturen i USA 

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
Dagens PS - en del av newstechbolaget RLVNC

Dagens PS är en del av RLVNC (Relevance Communication Nordic AB)
– Noterat på Nordic SME sedan 2017. RLVNC är ett svenskt newstech-bolag som, med hjälp av en datadriven teknikplattform, erbjuder kostnadsfria och kvalitativa nyheter, främst inom ekonomi, näringsliv och börs.

Läs mer här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Bostadsmarknad och framtiden för köpare – enligt analytikern

Efter en turbulent period präglad av stigande räntor och sjunkande priser börjar Sveriges bostadsmarknad visa tecken på återhämtning. År 2022 präglades av en kraftig nedgång i både bostadsförsäljningar och priser, till stor del drivet av de ökande räntekostnaderna. Men nu, med signaler om stabilisering och potentiella räntesänkningar framöver, börjar marknaden långsamt hitta tillbaka. Frågan är: […]